ANNONSE: Slik får du råd til å pusse opp

Annonse:

Forandring fryder, men det koster også. Refinansier dine lån og kredittkort, så går sparingen ekstra fort. 

Spar penger til oppussingen

Ønsker du å pusse opp hjemme hos deg selv, men føler at pengene aldri strekker til? Regninger og utgifter er noe vi alle har, men dersom du føler at alt du gjør er å betale regninger, er det kanskje på tide å ta noen grep om privatøkonomien. Les videre for å få gode tips når du vil pusse opp, men aldri får råd. 

Planlegg utgiftene

Oppussing er en morsom og utfordrende opplevelse, men det kan også bli svært frustrerende hvis du ikke gjør et godt praktisk og økonomisk forarbeid. Oppussing koster både tid og penger, og mange er ikke klar over hva slags krav som stilles eller hvor mye det koster å ansette fagfolk. 

Det kan fort koste over 200 000 kroner å pusse opp baderommet alene, spesielt hvis du skal gjøre endringer i røropplegget. Et kjøkken krever også spesielle materialer og faghjelp. 

Før du går i gang med oppussingen bør du derfor planlegge utgiftene som kommer, slik at du kan sette opp et realistisk budsjett. Start med å gjøre følgende:

  • Finn ut hva du kan gjøre selv
  • Bruk anbud for å ansette fagfolk
  • Sett av en økonomisk buffer

Den økonomiske bufferen bør utgjøre minst 30% av det du tror oppussingen kommer til å koste. Oppussing fører gjerne til en rekke uforutsette utgifter, og for at ikke prosjektet skal bli satt på pause er det viktig at du tar høyde for disse. 

Forbrukslån til oppussing

Mange velger forbrukslån til oppussing, spesielt hvis behovet for å renovere oppstår plutselig. Det kan for eksempel skje hvis kjøleskapet slutter å fungere, eller det begynner å lekke i rørene på badet. Da har du kanskje ikke tid til å spare og må ty til andre løsninger. 

Så lenge du har kontroll på nedbetalingen, trenger det ikke være skummelt å ta opp forbrukslån. Det gir deg den økonomiske fleksibiliteten du trenger i forbindelse med å pusse opp, og du unngår stans i prosjektet på grunn av at du mangler penger. 

Ikke velg det første forbrukslånet – en låneagent hjelper deg å finne det beste forbrukslånet med den laveste renten, slik at du slipper å betale for mye. 

Renteeksempel: 15,9% 100.000,- o/5 år. Kost. 40.256,-. Tot. 140.256,-

Spar penger fortere

Foretrekker du å spare fremfor å ta opp forbrukslån? Det finnes mange gode måter å kutte i de månedlige utgiftene på, og dermed går sparingen raskere. 

Sparingen blir mest effektiv hvis du skaffer deg oversikt over alle utgiftene de siste to-tre månedene – da vil du raskt se hva du bruker unødvendig mye penger på, og kan sette opp et realistisk budsjett for utgifter og sparing. 

Refinansiering

Føler du at lønningen forsvinner på regninger hver eneste måned? Dersom du har handlet på kreditt eller nedbetaling og holder på å betale ned gjelden, har du gode muligheter til å begynne å spare penger. Ved å refinansiere og samle gjelden i et nytt lån, kan du redusere rentekostnadene betydelig. I tillegg får du en mer oversiktlig nedbetalingsplan. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten