Annonserte ulovlig leilighet – Kunne bli sammenslått med naboen

pc

I november skrev Nettavisen om en litt spesiell leilighet i Waldemars Hage ved Alexander Kiellands plass i Oslo.  Den er lagt ut med lavere pris enn tilsvarende leiligheter og helt nederst i boligannonsen kommer forklaringen på hvorfor.

«Det er knyttet usikkerhet til hvor lang tid søknadsprosessen vil ta, hva endelig kostnad vil bli, samt hva utfallet av søknaden vil bli. I ytterste konsekvens kan kommunen kreve at leiligheten tilbakeføres til opprinnelig stand, hvilket innebærer at den innlemmes i naboleiligheten» står det i annonsen. Det er dermed ikke umulig at en kjøper kaster kjøpssummen ut av vinduet dersom han slår til.

Leiligheten på 29 kvadratmeter ble nemlig ulovlig seksjonert ut, uten godkjenning fra planmyndigheter. Siden denne godkjenningen fortsatt ikke i orden, så må den søkes om, opplyser Eiendomsguiden.no.

– Ettersom det er en ulovlig oppdeling, er det en risiko med kjøpet. Men vi skriver om dette i salgsoppgaven, og det er hensyntatt til verdivurderingen, sier han til Nettavisen Økonomi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.