Annonserte ulovlig leilighet – Kunne bli sammenslått med naboen

pc

I november skrev Nettavisen om en litt spesiell leilighet i Waldemars Hage ved Alexander Kiellands plass i Oslo.  Den er lagt ut med lavere pris enn tilsvarende leiligheter og helt nederst i boligannonsen kommer forklaringen på hvorfor.

«Det er knyttet usikkerhet til hvor lang tid søknadsprosessen vil ta, hva endelig kostnad vil bli, samt hva utfallet av søknaden vil bli. I ytterste konsekvens kan kommunen kreve at leiligheten tilbakeføres til opprinnelig stand, hvilket innebærer at den innlemmes i naboleiligheten» står det i annonsen. Det er dermed ikke umulig at en kjøper kaster kjøpssummen ut av vinduet dersom han slår til.

Les også:  Elbil-interessen synker - NAF mener avgiftene har skylda

Leiligheten på 29 kvadratmeter ble nemlig ulovlig seksjonert ut, uten godkjenning fra planmyndigheter. Siden denne godkjenningen fortsatt ikke i orden, så må den søkes om, opplyser Eiendomsguiden.no.

– Ettersom det er en ulovlig oppdeling, er det en risiko med kjøpet. Men vi skriver om dette i salgsoppgaven, og det er hensyntatt til verdivurderingen, sier han til Nettavisen Økonomi.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.