Slik blir julen på Bodø lufthavn

widerøe

Det nærmer seg juleferie, og den store juleutfarten er rett rundt hjørnet. Her gir vi deg de beste tipsene før reisen.

– Denne julen ser vi at trafikken er spredt utover flere dager, slik at det ikke blir så store trafikktopper som tidligere år. Det er nok fredag 21. desember som blir den største reisedagen, og skal du på tur da er det greit å beregne litt ekstra tid på lufthavna, sier lufthavnsjef Finn Ove Hofstad.Pakk verdifulle julegaver i håndbagasjen

Har du gaver som er av høy verdi bør dette medbringes i håndbagasjen, forutsatt at det er tillatt. Merk at gaver med flytende innhold i mengder over 100 ml er ikke tillatt i håndbagasjen. Andre populær gaver som spekematsett med kniver e.l. kommer heller ikke gjennom sikkerhetskontrollen.

– Sikkerhetskontrollørene er på jobb for de reisende og ønsker at alle skal få en best mulig reise hjem til jul. Derfor er det ekstra kjedelig når de må åpne og eventuelt fjerne deler av julegavene, sier Hofstad.

Mat er i utgangspunktet tillatt i håndbagasjen, men krem klassifiseres som flytende, så kremkaker bør vertskapet dit du skal stå for. Det kan også være lurt å bruke god emballasje og pakke inn julegaver som kan knuse litt ekstra.

Selvbetjente løsninger
De som benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Sikkerhetskontrollen
Det er mye tid å spare i sikkerhetskontrollen om man ikke har med seg væske over 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett, mobiltelefon og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering. Hvis alle forbereder seg litt før de kommer frem til skranken i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden.

Julestemning på Bodø lufthavn
Ulike aktiviteter, dekor og pynt i terminalen skal være med på å skape god julestemning for alle de reisende nå i førjulstiden:

• Utvalgte dager i desember åpner vi vårt julemarked som er plassert utenfor Travel Value i 2. etasje etter sikkerhetskontrollen. Her kan du smake på lokale produkter fra blant annet Han Sylte og Lundal. Julebaksten kan du gjøre enkel i år, ta med julekaker fra Bodø Bakeri! Eller hva med litt sjokolade fra Craig Alibone med hjem til julekosen?

• Årets kuleste julebilde?? Rett ovenfor julemarkedet finner du ett utvalg av julegensere og annet julestæsj som du kan låne og ta årets kuleste julebilde! Publiserer du bildet på facebook er du med i trekningen av flotte premier.

• I ankomsthallen rett ved bagasjebåndene har du anledning til å pynte treet med til/fra-lapper med ditt navn og telefonnummer. Rett før jul trekker vi heldige vinnere av blant annet reisegavekort.

• På Bodø lufthavns Facebook-side kan du åpne luker i adventskalenderen. Det er nye vinnersjanser hver dag frem til julaften.


Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.