Skatteetaten med kampanje mot svart arbeid i Mo i Rana

Skatteetaten

Skatteetaten gjennomfører i disse dager en landsdekkende kampanje for å advare mot svart arbeid og useriøse håndverkere, og samtidig informere om hvordan du sikrer at de du hyrer inn til jobben har orden i mer enn verktøykassa.

– Sommertid er oppussingstid og koronasituasjonen fører også til at mange har mer tid til ulike prosjekter. Derfor har vi nå en kampanje for både å advare og informere om hva du bør tenke på når du skal kjøpe håndverkstjenester, sier underdirektør for avdeling skattekriminalitet, Trond Båtnes.

I Nordland har flere steder fått besøk, blant annet Mo i Rana.

Skatteetaten har i løpet av den siste tiden delt ut nærmere 175 000 brosjyrer i norske postkasser med informasjon om hva du kan gjøre for å unngå å handle med useriøse aktører.

– Vi opplever at de fleste ønsker å velge seriøse aktører, men er usikre på hvor de kan finne god informasjon. Vårt mål er å bevisstgjøre og hjelpe forbrukerne til å ta velinformerte valg, og velge seriøse aktører som betaler skatter og avgifter, samt bidrar til rettferdig konkurranse og det norske fellesskap, forteller Båtnes.

Dette må du passe på:

  • Ta en bakgrunnssjekk på virksomheten, slå opp i bedriftsdatabaser
  • Skriv kontrakt
  • HMS-kort: Alle som jobber på bygg- og anleggsplasser skal ha HMS-kort. Det betyr at både maleren så vel som elektrikeren skal ha dette kortet synlig, også når vedkommende jobber hjemme hos deg
  • Be om faktura med merverdiavgift (MVA)
  • Betal via bank- Desto flere punkter du undersøker, desto tryggere står du. Til syvende og sist blir det fort forbrukeren som har handlet svart som ender opp som taperen. Er det feil eller mangler ved arbeidet, kan det bli vanskeligere å nå gjennom med en klagesak. Ikke minst risikerer du å bli stilt til medansvar, og blant annet måtte betale for de skattene og avgiftene håndverkeren unndro, sier Båtnes.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.