Sjekk hvor mye din kommune får fra Havbruksfondet

Nærings- og fiskeridepartementet

Over 3 milliarder kroner utbetales snart til kommuner og fylkeskommuner med oppdrettsvirksomhet. Nå kan du se hvor mye din havbrukskommune får.

– Kystkommunene spiller en viktig rolle i å legge til rette for oppdrettsnæringa, og summen de nå får er større enn ved forrige tildeling. Det betyr at disse kommunene får mer penger til skole, barnehage, eldreomsorg og utvikling i sine lokalsamfunn, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

– Regjeringen har sagt at lokalsamfunnene og fellesskapet skal sitte igjen med mer av inntektene som skapes i oppdrettsnæringen langs kysten vår. Nå får kommunene langs kysten og lokalbefolkningen se det konkrete resultatet, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum

Gjennom Havbruksfondet får havbrukskommuner og -fylkeskommuner en andel av inntektene fra lakseauksjoner som blir holdt annethvert år.

142 kommuner og 7 fylkeskommuner vil motta totalt 3,093 milliarder. Oversikten over hvor mye hver av dem får er nå klar:

Regjeringen har foreslått å øke overføringen med 800 millioner kroner. Om Stortinget gir sin tilslutning vil regjeringa utbetale over 3 milliarder kroner; den største utbetalingen i ett enkeltår. I tillegg vil kommunesektoren motta en ytterligere overføring i 2023.

– Det er viktig for forutsigbarheten at kommunene nå vet hva de får å rutte med. I Hurdalsplattformen er regjeringen tydelig på at de skal sitte igjen med en større andel av verdiene som skapes. Det gjør de nå.Sier vi det, så gjør vi det, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.