Sikrere nett for alle Telenor-kunder

pc laptop

Telenor har satt seg som mål å trygge kundenes nettbruk, og tar nå grep for å forhindre at cyberkriminelle lett kan ramme uskyldige nettsurfere. Nå innfører Telenor et filter som stanser nettsider som kan skade kundene, uansett om du er på PC, nettbrett eller mobil.

Omtrent 80 prosent av all datatrafikk i Norge går gjennom Telenors nettverk. Derfor investerer Telenor Norge sterkt i både kompetanse og systemer som styrker forsvaret av nettet og våre kunder mot nye digitale trusler.

– Dessverre øker nettkriminalitet i omfang, og på utspekulert vis rammer cyberkriminelle intetanende nettsurfere. Et nytt trusselbilde har oppstått, og vi vil gjøre vårt for å stanse den negative utviklingen, sier leder for Telenors mobildivisjon, Bjørn Ivar Moen.

Fra i dag av vil Telenor-kunder advares idet de er i ferd med å klikke seg inn på nettsider som misbrukes av cyberkriminelle, slike linker spres gjerne via e-post.

– Om du klikker på en lenke eller er i ferd med å gå inn på slike nettsider, vil du rett og slett bli stoppet av et varsel som forteller at siden er farlig eller har ondsinnet programvare, sier Moen, som oppfordrer folk til å tenke seg om før de trykker på lenker og vedlegg i e-post.

Kyniske spamaktører
Telenors sikkerhetsmiljø har satt som mål å stanse nettsteder som benyttes til ulike typer nettkriminalitet.

– Vi makter ikke å stanse alle, men svært mange. Kyniske spamaktører forsøker å få tak i sensitive personopplysninger, og mange blir lurt – med alle de negative konsekvensene det får. Svindlerne blir mer utspekulerte, blant annet gjennom overbevisende phishing, der de lurer ofrene til å oppgi sensitiv informasjon. Disse aktørene går nå vanskeligere tider i møte. Fra i dag av reduserer vi faren for hacking, virus og andre nettfeller, sier Telenors sikkerhetsdirektør, Hanne Tangen Nilsen.

Blokkerer skadelig innhold
Telenors siste grep i rekken av sikkerhetstiltak går ut på å føre lister over infiserte sider, og bruke disse listene til å advare kundene før de går inn på en usikret nettside. Dette nettvernet er et filter som ligger i selve Telenor-nettet, og stopper deg hvis du er i ferd med å gå inn på en side som inneholder virus, svindelforsøk eller annen skadelig programvare – slik at du surfer enda tryggere.

– Det er ikke selve innholdet på nettsider det tas stilling til i tjenesten, det er kun nettsteder med phishing-aktiviteter, virus, nettormer eller annet skadelig innhold som Telenor blokkerer. Listene over infiserte nettsteder blir kontinuerlig oppdatert gjennom et samarbeid mellom Telenors Sikkerhetssenter og eksterne sikkerhetsselskaper, sier Tangen Nilsen.

Kundene kan selv velge å slå av tjenesten.

Telenors kunder får automatisk Nettvern aktivert. Mobilkunder får dette automatisk aktivert fra i dag av, og det blir en gradvis utrulling for bredbåndskunder.

Nettvern inkluderes gratis i alle Telenor-abonnement mot privatkunder (inkludert Canal Digital Kabel-kunder), og i de fleste abonnement mot bedriftskunder (med unntak). Nettvern fungerer også i utlandet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.