Slik blir fotball-EM på NRK og TV 2

nrk

Endelig er det klart for en høyst etterlengtet fotballfest igjen når TV 2 og NRK sparker i gang herrenes europamesterskap i fotball på norske tv-skjermer fredag 11. juni.

Etter et langt pandemi-år med ventetid skal 24 europeiske nasjoner endelig få sjansen til å kjempe om EM-trofeet igjen.

Europamesterskapet i herrefotballen skulle opprinnelig arrangeres i juni og juli 2020, men på grunn av pandemien ble UEFA Euro 2020 utsatt til samme periode i 2021.

I fjor var det 60 år siden EM ble arrangert for første gang, og UEFA markerer i år jubileet med å spre kampene over hele Europa. De 11 vertsnasjonene er Ungarn, Russland, Italia, Nederland, Romania, Tyskland, Danmark, England, Aserbajdsjan, Romania og Skottland.

Avsparket for mesterskapet går fredag 11. juni i Roma i åpningskampen mellom Tyrkia og Italia på Olimpico stadion.

Hvem som overtar trofeet etter regjerende europamester Portugal avgjøres i finalekampen på Wembley i London søndag 11. juli.

For sjette gang deler NRK og TV 2 på senderettighetene for et stort internasjonalt fotballmesterskap og fortsetter det vellykkede samarbeidet seg imellom.

51 kamper er nå fordelt jevnt mellom de to mediehusene. Også denne gang sender NRK åpningskampen og finalen, mens TV 2 står for semifinalene.

Som i tidligere mesterskap samarbeider TV 2 og NRK om et EM-manager-spill, der du kan sette opp ditt eget favorittlag og konkurrere med andre på nett.

De to mediehusene fortsetter det gode samarbeidet fra de siste årenes største fotballmesterskap med sendinger fra Kontraskjæret i Oslo.

– Dette velsmurte samspillet skal gi seerne en hel måned med etterlengtede, herlige fotballopplevelser fra hele Europa. At vi i tillegg får tilskuere tilbake på tribunene vil gi hele mesterskapet og alle involvert et voldsomt løft. Vi teller ned nå dag for dag, og gleder oss enormt, sier Vegard Jansen Hagen, sportsredaktør i TV 2.

Begge de to største allmennkringkasterne i landet ser det som en av sine viktigste oppgaver å tilby de største idrettsbegivenhetene til publikum på bredest mulig måte. Både TV 2 og NRK har stor tro på at årets EM vil samle store deler av det norske folket foran skjermene i sommer.

– Endelig kan vi gi et fotballhungrig publikum de beste øyeblikkene igjen, med mesterskapet vi alle har ventet på et helt år. Vi tror at sportsentusiaster over hele Europa trenger denne fotballfesten etter å ha tilbrakt store deler av året inne bak sine egne husvegger, sier sportsredaktør i NRK, Egil Sundvor.

Og når færre kan reise og være fysisk til stede på arenaene mener begge sportsredaktørene at det er viktigere enn noen gang at NRK og TV 2 sammen gir det norske publikumet det aller beste tilbudet det er mulig å få under et EM.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.