Rekordfisk på Helgeland

biomar

LetSea har begynt å slakte H18-generasjonen med svært gode tilbakemeldinger fra Mowi sitt slakteri på Herøy. På grunn av uvanlig jevn og fin fisk ble det satt rekord i antall fisk slaktet og pakket pr time. Laksen var fôret på BioMar.

Slakteriet tar imot fisk fra flere omkringliggende oppdrettere. Av ulike årsaker er det ofte betydelig variasjon i størrelsesfordeling innad i ei merd. Det medfører mer sortering og handtering i slakteriet.

– Vi slakta ut den første merda i oktober og på grunn av den jevne og fine fisken satte slakteriet rekord i antall fisk slaktet og pakket pr time. Når fisk fra merd to kom inn i november var bildet det samme. Superiorandelen endte på 98,9% både i oktober og november, sier slaktekoordinator Lars Norum på Herøy.

Industritester og kvalitetsanalyser av fisken viste god tekstur og innfarging over snittet. Biologisk fôrfaktor i produksjonen var 1,05 og økonomisk fôrfaktor 1,07. Fôringsregimet var en kombinasjon av BioMar sitt vekstfôr samt helsefôret Control Gill Q.

– Det er alltid artig når stødige kunder lykkes med å ta ut potensialet av fisk og fôr, så dette er vi meget godt fornøyd med, sier Kjell Måsøval, produktsjef laks i BioMar.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.