energi strøm

Nordland fylkeskommune positiv til havvind

Fylkesrådslederen er sikker på at havvind kommer til å bli en av de store framtidsnæringene i Norge, og ber nå nordlandssamfunnet forberede seg på å ta en større andel av arbeidsplassene i... Les mer »
nfk

Nordland med i kampen om havvind

En utredning fra NVE om mulige havvindområder blenylig overlevert olje- og energiministeren. – Det er viktig at Nordland er med fra starten. Derfor er det bra at Ytre Helgeland er med i... Les mer »
snøskred

Økende snøskredfare i Helgeland

Snøskredfaren på Helgeland vil øke i løpet av helga, melder NRK. Det er allerede oransje farevarsel fra Bodø og nordover til Finnmark. Og natt til søndag vil oransje farevarsel for snøskred også... Les mer »
flyplass

Ny flyplass i Mo i Rana: Klart for oppstart av forberedende anleggsarbeider

– Nå er vi for alvor i gang med ny flyplass i Mo i Rana. Signeringen av de tre første kontraktene er på plass, og ESA har godkjent offentlig støtte til ny... Les mer »
brann hus

Død person funnet etter brann på Trofors

En person er nå funnet død etter boligbrannen på Trofors i Grane kommune lørdag. Vedkommende er ikke identifisert. En mann i 40-årene skal være savnet etter brannen, ifølge NRK. – Jeg kan... Les mer »
nfk

TechLab Nord på Mo: – En milepæl for næringsutviklinga på Helgeland

Etter initiativ fra fylkesråd for plan og næring, Linda Helen Haukland, tar Nord universitet nå næringsutviklingen på Mo et kvantesprang framover gjennom etableringen av innovasjonssenteret TechLab Nord. – Små og mellomstore bedrifter... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Ny lufthavn ved Mo i Rana: God fremdrift selv om Avinor lyser ut kontrakt på nytt

En ny lufthavn på Helgeland er viktig for utviklingen av regionen, og den skal bygges ved Mo i Rana. Nå har Avinor bestemt at de vil lyse ut byggekontrakten på nytt, men... Les mer »

1 million kroner til samfunnsanalyse i Rana

Fylkesrådet vil bruke 1 million kroner til å gjennomføre en samfunnsanalyse når en battericellefabrikk med 1500 ansatte blir etablert på Mo. Midlene skal også brukes til å oppdatere utredningen om Helgelandspendelen, opplyser Nordland fylkeskommune. – Når battericellefabrikken på Mo... Les mer »
påskeegg

Ikke påskeferie i Ranaposten.no

Nettavisen Ranaposten.no tar ikke påskeferie, redaksjonen i avisen skal nemlig publisere nyheter i hele påsken. – Vi skal arbeide gjennom hele påsken og gi folk i Rana og resten av landsdelen og landet... Les mer »
lufthavn ferie

NHO Luftfart tror storflyplass i Rana kan bli dyrt for passasjerene

Regjeringen vil bruke milliarder på ny storflyplass i Rana. NHO Luftfart tror det vil kunne gi dyrere billetter og flyekspert mener de andre flyplassene i regionen kan bli lagt ned, ifølge NRK.... Les mer »