Regjeringen har gjort læreryrket mer attraktivt

utdanning

De neste årene må det kvalifiseres over 12 000 lærere for å erstatte de som går av med pensjon og de som jobber i skolen som ikke er kvalifiserte. Da er det godt at regjeringen har iverksatt flere tiltak for å få dette til.

Eksempelvis ble universitets- og høyskolesektoren i fjor tildelt til sammen 9,5 millioner til rekrutteringstiltak til lærerutdanningen. Det ble også innført en ordning der nye lærere kan få dekket opp mot av halvparten av studielånet.

Nå er søkertallene kommet, og vi ser nok en gang at regjeringens politikk virker – nesten en av ti søkere vil bli lærere, noe som er historisk høye tall.

Dette betyr også at opposisjonen tok grundig feil da de advarte mot regjeringens økte karakterkrav for å kunne ta lærerutdanning. Søkertallene i 2018 er klare i tale og viser at stadig flere ønsker å ta lærerutdanning, og at regjeringens politikk for å gjøre læreryrket mer attraktivt fungerer.

Jeg er veldig glad for at vi har ei regjering som gjør sitt ytterste for å sikre at flere lærere er oppdaterte og godt kvalifiserte, og det er utrolig flott å se at enda flere nå velger å bli lærere. Det er et fantastisk givende yrke med dager som aldri er like.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Kassandra Petsas

Lektor. Organisatorisk nestleder i Nordland FrP.