Øyafestivalen knuste alle tæpperekorder

konsert live

Nær to av tre tæppet kortet i Tøyenparken. Utsolgt festival, gode konserter og et variert mat- og drikketilbud gjorde susen.

Da Cezinando avsluttet Øyafestivalen hadde nær to av tre tæppet kortet for å kjøpe seg mat og drikke de fire festivaldagene. Dette er den høyeste tæppeandelen som er registrert i løpet av festivalsommeren, viser tall fra Espos som leverte betalingsløsningene på årets festival.

At over 60 % av alle kjøp ble gjort med tæpping er ny rekord.

– Betalingstiden er gått drastisk ned fra i fjor, og det er vi selvfølgelig svært fornøyde med. Når kundene tæpper kortet sparer både de frivillige bak kassene og kundene mye tid som de heller vil bruke på god musikk. Tidligere kunne det bli litt kø under de de store headlinerne, men det unngikk vi i år, sier økonomi- og salgsanvarlig Thomas Andre Valnes i Øyafestival.

Les også:  Posten misbrukes i Facebook-svindel

Raskere og enklere
BankAxept er tilstede på 24 festivaler og konserter rundt omkring i Norge, og så langt viser bruken en sterk vekst i folk som tæpper kortet.

– Folk synes det er enklere å tæppe kortet. De frivillige er også glade for den nye betalingsmetoden, fordi folk slipper å skjule pinkoden sin, og kjøpene gjøres fort unna, sier markedssjef i BankAxept Vegar Heir.

Les også:  Pass på: Nettsvindel øker under julehandelen

Vekst av kontaktløse kort
Hver dag bruker de fleste nordmenn betalingskortet opptil flere ganger. Da flyttes penger fra en konto til en annen, og 8 av 10 kjøp gjøres i dag med BankAxept. I dag er 90 prosent av alle betalingsterminaler teknisk klargjort for å kunne håndtere tæpping.

Nå er det omtrent tre millioner kontaktløse bankkort med BankAxept i omløp i Norge. Innen utgangen av 2018 er det ventet at dette vil øke til fire millioner.

Les også:  Pass på: Nettsvindel øker under julehandelen

– Vi forventer at veksten i antall betalingstransaksjoner med tæpping vil fortsette med økt styrke, og at flere utsalgssteder vil aktivere sine betalingsterminaler for tæpping, sier Heir i BankAxept.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.