Nå er det sommer og mange har fri fra jobben og kan unne seg et pust i bakken. Sommeren er tiden for å være ute og nyte deg gode været.
Sommeren er også tiden da man skal kose seg sammen med familie eller venner og gjerne nyte et godt måltid sammen, helst ute i det gode været. Her er en oppskrift fra Weber Grill som garantert vil få deg i sommer-stemning:
Forberedelse: 1 t 45 min
Tilberedning: 1 t 10 min
Vanskelighetsgrad: Middels enkelt
Grillmetode: Direkte/Indirekte
Grilltemperatur: 220 C
Ingredienser
Svinekoteletter
4 svinekoteletter, ca. 350 g hver
2 ts fersk ingefær
2 hvitløksfedd
5 ts olje
¼ ts karripulver
Salt
Pepper
Grillet paprika og squashsalsa
3 paprikaer (rød, gul og grønn)
1 squash
1 ss eplecidereddik
2 ss olje
I tillegg
4 maiskolber
4 bakepoteter
Olje
På kjøkkenet
Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.
Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.
Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.
Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).
Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.
Ved grillen
Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.
Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.
Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.
Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.
Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.
Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.
Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais.