OPPSKRIFT: Svinekoteletter med grillet paprika og squashsalsa

weber grill

Nå er det sommer og mange har fri fra jobben og kan unne seg et pust i bakken. Sommeren er tiden for å være ute og nyte deg gode været.

Sommeren er også tiden da man skal kose seg sammen med familie eller venner og gjerne nyte et godt måltid sammen, helst ute i det gode været. Her er en oppskrift fra Weber Grill som garantert vil få deg i sommer-stemning:

Forberedelse: 1 t 45 min

Tilberedning: 1 t 10 min

Vanskelighetsgrad: Middels enkelt

Grillmetode: Direkte/Indirekte

Grilltemperatur: 220 C

Ingredienser

Svinekoteletter

4 svinekoteletter, ca. 350 g hver

2 ts fersk ingefær

2 hvitløksfedd

5 ts olje

¼ ts karripulver

Salt

Pepper

Grillet paprika og squashsalsa

3 paprikaer (rød, gul og grønn)

1 squash

1 ss eplecidereddik

2 ss olje

I tillegg

4 maiskolber

4 bakepoteter

Olje

På kjøkkenet

Skrell og riv ingefæren. Skrell og knus hvitløken, og bland hvitløk, ingefær, olje, karripulver, salt og pepper. Vend svinekoteletter i marinaden, og la dem marinere i omtrent 1 time. Krydre med salt og pepper før grilling.
Skyll paprika og squash. Skjær paprikaene i to og fjern frøene. Skjær squashen i to, og deretter i tykke båter.
Fjern maisskallet og trådene fra maisen. Kok maiskolbene i lettsaltet vann i 5 minutter.
Skyll potetene og skjær dem i halvdeler. Smør dem inn med olje, og krydre med salt og pepper. Fortsett på grillen (se nedenfor).
Skrell og finhakk rødløken mens kjøttet og grønnsakene grilles. Lag en vinaigrette ved å blande løk med eddik, olje, salt og pepper.

Ved grillen

Klargjør grillen for indirekte varme, cirka 220°C.
Legg potetene midt på grillristen, og stek over indirekte varme i cirka 45 minutter. Deretter kan du ta dem av grillen.
Klargjør grillen for direkte varme, cirka 220°C. Sett støpejernsristen inn i GBS-grillristen. La den varmes opp med lokket på i 5 minutter.
Grill squashen og paprikaen på den ene siden i ca. 4 minutter. Ta dem deretter av grillen, og la dem avkjøles litt.
Legg svinekotelettene på den varme støpejernsristen, og grill i cirka 12 minutter. Snu dem én gang i løpet av den tiden, og stek dem til de når en kjernetemperatur på 68°C (godt stekt). Ta kjøttet av grillen.
Grill maisen i 3-4 minutter på hver side.
Når den grillede paprikaen og squashen er avkjølt, skjærer du paprikaene i store biter og vender dem med squash og vinaigrette. Server med svinekoteletter, poteter og grillet mais.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.