Ny undersøkelse:
 Stadig færre hundeeiere kan reglene for båndtvang

hund

Vi nærmer oss slutten av båndtvangsperioden i Norge, som strekker seg fra 1. april til 20. august. Dessverre er stadig færre hundeeiere klar over når det er båndtvang. 

Det kommer frem i Den store kjæledyrundersøkelsen 2023, en undersøkelse utført av Kantar på vegne av Musti. I årets undersøkelse oppgir 1 av 3 at de ikke vet når det er båndtvang, en oppgang fra tidligere år.

Hundeekspert i Musti, Magda Nawrocka, mistenker at flere ferske hundeeiere ikke har fått med seg regelverket.

Les også:  Tinder datingtips: Slik swiper du inn høstflørten

– Korona gjorde at rekordmange fikk seg en valp, og kanskje også mange som ikke var så godt vant til hundehold fra før, og derfor heller ikke kjent med dette regelverket. Å følge båndtvangsreglene følger med ansvaret med å ha hund, og det er faktisk straffbart å ikke følge reglene. Men det er viktig å påpeke at det er politiet som har ansvar for å overholde at bestemmelsene blir fulgt, det er ikke opp til hvem som helst, sier Nawrocka.

Les også:  Ny KPMG-rapport: Unødig kompliserte regler for akvakulturnæringen

Båndtvang betyr at hunder må være i bånd eller inngjerdet, og eksisterer for å hindre hunder i å skade andre dyr som storfe, sau, geit, fjærkre, rein, hest og vilt.  

– Båndtvangen ble etablert i 1918, og gjelder den dag i dag mellom 1. april og 20. august i hele landet. Enkelte kommuner kan også ha utvidet denne perioden på grunn av spesielle behov, forteller Nawrocka. 

Les også:  Moderne dating: Guide for nysingle nordmenn

Nawrocka er tydelig på at man fremdeles må ta ansvar som hundeeier, selv om båndtvangen oppheves 20. august.

– Selv om det kan være fristende å gi hundene våre mer frihet etter båndtvangen, er det viktig å fortsette å vise hensyn og respekt for alle rundt oss, avslutter Nawrocka.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.