Vebjørn slo knock-out på svenskene i Timbersports

stihl vebjørn

Brøttum-mannen kunne sippe jubelen løs etter å ha satt to nye norske rekorder. Vebjørn Bleka Sønsteby fra Brøttum har lenge vært blant de største nordiske talentene i Timbersports.

Lørdag kunne han juble over å gå helt til topps i en internasjonal konkurranse for første gang. Det skjedde i Helsingborg Cup – en landskamp mellom norske og svenske utøvere.

– Endelig en førsteplass og det er ikke for tidlig. Jeg forsøkte å tenke smart hele dagen og det fungerte. Jeg holdt meg hele tiden blant de fire beste, sier Vebjørn.

Vebjørn vant med en sammenlagt score på 70 poeng, 13 poeng foran svenske Calle Svadling på andre plass. Svenske Pontus Skye tok bronsen med 54 poeng totalt.

– Dette er gøy for Vebjørn. Etter å ha vært i toppen så lenge, så tar han sin første internasjonale topp-plassering. Siden Norge og Sverige er de beste nasjonene i Norden, er det ekstra gøy å tukte svenskene på deres hjemmebane, sier Timbersports-koordinator i Norden, Bjørn Sønsteby.

I tillegg til sammenlagtseieren, klinte Vebjørn til med nye norske rekorder i øvelsene «Single Buck» og «Hotsaw». Han sitter nå på hele fire norske rekorder.

Ole Magnus Syljuberget fra Mesnali fulgte opp Vebjørns prestasjoner, da han satte ny norsk rekord i øvelsen «STIHL Stock Saw».

Konkurransen bestod i tillegg av øvelsene «Underhand Chop», «Standing Block Chop» og «Springboard».

– Det er gøy å se at de unge gutta er på gang og puster veteranene i nakken. Det er mye spennende som skjer i Timbersportsmiljøet for tiden, sier Bjørn Sønsteby.

Satser hardt på VM-suksess
Nå setter de norske Timbersports-gutta i gang med tøffe treningsøkter for å forberede seg til høstens store begivenhet: VM i Liverpool i oktober.

Norges hittil beste prestasjon er en plassering i åttendedelsfinalen i 2016. Det håper Bjørn Sønsteby man klarer å slå i år.

– Målet er å gjøre det bedre enn i 2016. Så jeg tror ikke gutta kommer til å ligge på latsiden i sommerferien. Vi får nok mye å glede oss til fra de norske Timbersports-utøverne i månedene som kommer.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.