Ny utgave av Norges Lover

stortinget

Norges Lover er lansert i ny versjon. For første gang er det Stortinget som gir ut den tradisjonsrike lovboken «Norges lover».

– Det er Stortinget som vedtar lovene. Da er det et fint uttrykk for et åpent demokrati at Stortinget sørger for at en samling av alle Norges gjeldende lover fortsatt er tilgjengelig i trykt form, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Lovsamlingen inneholder Grunnloven og gjeldende lover som er vedtatt av Stortinget og sanksjonert av Kongen innen utgangen av 2020.

Siden 1931 har Lovsamlingsfondet ved Det juridiske fakultet i Oslo publisert Norges Lover. På grunn av manglende lønnsomhet besluttet Lovsamlingsfondet at 2018-utgaven ville bli den siste. I mai 2019 besluttet Stortingets presidentskap at Stortinget skulle ta over som utgiver, og ta ansvar for finansieringen. Lovsamlingen vil komme i ny utgave hvert andre år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.