Her er Norges tropp mot Hviterussland og Færøyene

Norges Fotballforbund

En debutant har fått plass i troppen til EM-kvalifiseringskampene i oktober. Se Martin Sjögrens utvalgte her.

Landslagssjef Martin Sjögren har tatt ut 23 spillere til de kommende EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Færøyene. Blant de 23 finner vi et nytt navn i troppen: 19 år gamle Rikke Bogetveit Nygard fra Arna-Bjørnar. 

– Rikke er en spiller vi har fulgt tidlig gjennom U-landslagene, og hun har hatt en fin utvikling hele veien. Hun var med U23 forrige gang og var veldig god i kampen mot USA, som er en sterk internasjonal motstander. Rikke er en veldig spennende spiller, både for nå og i fremtiden, sier Sjögren.

Siden forrige tropp er også noen spillere tilbake. 

– Lisa Naalsund er med igjen. Hun har vært med en del tidligere, også på treningene under VM, og hun spilte en veldig bra kamp senest mot Vålerenga i helgen. Ina Gausdal er også tilbake etter en periode ute. Hun har vært god for LSK Kvinner i Toppserien, begrunner Sjögren. 

For første gang på veldig lenge er det også en landslagstropp uten Ingrid Hjelmseths navn, ettersom keeperveteranen takket for seg etter forrige kamp. Aurora Mikalsen, som nylig signerte for Manchester United, er inne i troppen sammen med Cecilie Fiskerstrand og Oda Bogstad.

– Alle våre keepere nå er faktisk fra samme årgang, født i 1996. Det blir spennende med en ny keepergenerasjon, sier Sjögren.

EM-kvaliken ble åpnet med en overbevisende 6-0-seier over Nord-Irland borte, før det ble fest og fantastisk stemning da England ble slått 2-1 i treningskampen foran nesten 11 000 tilskuere i Bergen. 

– Det var en veldig positiv samling sist. Først med et veldig godt resultat i Belfast, og deretter en sterk seier mot et lag i verdenstoppen i en fantastisk ramme i Bergen. 

– Målet for denne samlingen er å ta to nye seire. Presterer vi på et bra nivå har vi gode muligheter til å gjøre det, avslutter Sjögren.

Her er troppen: 

Cecilie Fiskerstrand – LSK Kvinner
Oda Maria Bogstad – Arna-Bjørnar
Aurora Mikalsen – Manchester United

Ingrid Moe Wold – LSK Kvinner
Maren Mjelde – Chelsea
Maria Thorisdottir – Chelsea
Synne Skinnes Hansen – LSK Kvinner
Tuva Hansen – Klepp
Kristine Bjørdal Leine – Reading
Ina Gausdal – LSK Kvinner
Kristine Minde – Wolfsburg
Frida Maanum – Linköping
Rikke Bogetveit Nygard – Arna-Bjørnar
Ingrid Syrstad Engen – Wolfsburg
Lisa Naalsund – Sandviken
Karina Sævik – PSG 
Amalie Eikeland – Reading 
Guro Reiten – Chelsea
Vilde Bøe Risa – Koppabergs/Gøteborg
Caroline Graham Hansen – Barcelona
Lisa-Marie Karlseng Utland – Reading
Elise Thorsnes – LSK Kvinner 
Isabell Herlovsen – Kolbotn

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.