Ny undersøkelse: Lite naboirritasjon i nord

bolig blokk leilighet

Forholdet til naboen i de nordligste fylkene er bra, men når først forholdet blir dårlig, skjærer det seg fullstendig.

Det kommer frem i en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på oppdrag av boligportalen Hus.no. 30 prosent av de spurte i Nordand, Troms og Finnmark svarer at de aldri irriterer seg over naboen. På den annen side svarer 8 prosent i de samme fylkene at de ofte irriterer seg over naboen. Det er høyest i landet.

– Tallene fra de nordligste fylkene vitner om en generell god tone mellom naboer. Når man derimot først begynner å irritere seg, gjør man det ofte, sier talsperson for Hus.no, Zryan Amin.

Selv om andelen som irriterer seg oftest over naboen er høyest i de nordligste fylkene, understreker Amin at antallet likevel er lavt.

– Heldigvis er det svært få som oppgir at de irriterer seg svært ofte over naboen. Det gjenspeiler også statistikken ellers, det er kun et fåtall av nabofeidene som for eksempel ender i rettsvesenet.

Det som folk irriterer seg desidert mest over ved naboen er støy. I tillegg kommer forstyrrende aktiviteter på kvelds- og nattestid, samt parkering.

– Generelt viser undersøkelsen at nordmenn har et godt forhold til naboen. Men at det er støy som irriterer mest reflekterer nok den norske folkesjela godt. Vi liker fred og ro, sier Amin.

Et annet interessant funn i undersøkelsen er at jo rikere du er, jo større er sjansen for at du irriterer deg ofte over naboen.

– Det er overraskende at de med størst valgfrihet er de mest misfornøyde. Men det kan jo kanskje henge sammen med at når man ikke har så mange andre problemer i livet må man finne dem selv, sier Amin.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.