Ny undersøkelse: Åtte av ti vet om miljømessige konsekvensene av plast – Få bryr seg

forsøpling

Nordmenn er enige om at plastforbruket har en negativ innvirkning på planeten vår. Til tross for det sier hver fjerde at de ikke bryr seg i det hele tatt om plastens miljøpåvirkning. Det viser en nordisk undersøkelse utført av kullsyremaskinprodusenten SodaStream.

Økt plastforbruk og forurensing kombinert med en svært lav biologisk nedbrytbarhet betyr at vi i dag har mer plast i naturen vår enn noensinne. Dette påvirker både miljø, mennesker og dyr. Noe vi utmerket godt er klar over.

Negativt plastforbruk
Ifølge en ny undersøkelse utført av Gfk Norm på vegne av SodaStream mener 83 prosent av nordboerne at plastforbruket har en negativ innvirkning på miljøet. Mest bevisst er man i Sverige der hele 91 prosent svarer det samme. Norge er det landet i nord som bekymrer seg mest om dette problemet. Svenskene uroer seg, på tross av bevisstheten om problemet, faktisk minst.

– Nordmennene har aldri forbrukt så mye plast som de gjør i dag, og foruten at det koster samfunnet enorme pengesummer, så dør hundretusener av fugler og akvatiske pattedyr hvert år som en konsekvens av forsøplingen. Det er derfor viktigere enn noensinne å sette fokus på slike problemstillinger, sier Michele Fitzwilliams, nordisk markedssjef i SodaStream.

Samtidig som at nordmennene bekymrer seg mest, mener også mange at de har en bærekraftig og miljøvennlig livsstil. Faktisk mener hver syvende nordmann at de lever mer eller mindre miljøvennlig. Men mange føler at de kunne gjøre mer. Det sier 78 prosent av nordmennene.

– Den bevisstheten som nordmennene viser, tyder på at vi har kommet litt lenger på veien, men at fler må ta ansvar og leve mer bærekraftig. En enkel ting man kan gjøre for å bidra er å ikke kjøpe vann på plastflaske, og i stedet drikke vann fra springen. Norge har fantastisk rent og bra vann fra springen. Med en sodastreamer kan du få like bra kullsyrevann uten å kaste bort penger, slepe på tunge flasker og skade miljøet, sier Michele Fitzwilliams, nordisk markedssjef hos SodaStream.

Tvilsomme med hensyn til plastskatt
Syv av ti nordmenn mener at plastforurensing er det miljøproblemet som skattepengene i størst grad bør brukes til å få bukt med.

Tross det ser hver annen negativt på å forhøye skatten, og dermed også prisen som forbrukerne skal betale for engangsflasker.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.