Ny undersøkelse: 1 million nordmenn spiller mobilspill hver dag

apple

Nordmenn spiller på mobilen i tide og utide. Mens 1 av 4 spiller på do, er det også flere som innrømmer å spille mens de spiser, mens de prater med folk og – mens de sykler.

8 av 10 nordmenn under femti år spiller mobilspill, ifølge en fersk undersøkelse utført av YouGov for AdColony, en av verdens største plattformer for mobilannonsering.

– Antall mobilspillere har skutt i været gjennom koronatiden. Fra februar til mars i fjor økte antall norske brukere hos oss med 14 prosent – til 1,7 millioner brukere. Nordmenn liker aller best å spille mens de ser på TV, tar offentlig transport eller spiser, sier Thomas Stensrud, salgssjef for AdColony Norge, og legger til:

– Det finnes også nordmenn som spiller mobilspill mens de kjører bil (3 %) eller sykler (3 %).

1 av 3 mobilspillere oppgir at de stresser ned når de spiller, og majoriteten føler seg ubekymret eller avslappet mens de spiller. Edna Luneng er psykolog ved Vår lille klinikk, og hun er ikke overrasket over at flere spiller mobilspill i koronatiden.

Les også:  Titusener av jegere drar til fjells

– Det er naturlig for oss mennesker å være fysisk sammen med andre. Utfordringen nå er å finne andre måter å være sosial på, og da er selvfølgelig digitale hjelpemidler en god løsning. Jeg blir ofte spurt om mobilspill er sunt eller ikke. Det jeg pleier å si, er at det går an å justere hvor mye man spiller. Når man spiller mobilspill sammen med andre, er det en fin måte å være sosial på, sier Luneng, og legger til:

– Men det er viktig å skille mellom sosial og ikke-sosial spilling.

Les også:  Oppskrift: Honningbakte grønnsaker i sprø Prosciutto di Parma

Det er betraktelig flere kvinner enn menn som spiller mobilspill daglig, ifølge AdColony-undersøkelsen.

– Dette er en trend vi har sett over lang tid i Norge, og vi ser det også i andre land. Noe av årsaken kan være at det her blitt produsert flere suksessrike spill rettet mot kvinner. Videre viser undersøkelsen vår at kvinner i større grad enn menn føler seg avslappet når de spiller mobilspill. Kvinner klarer rett og slett å stresse ned i større grad enn menn, forklarer Stensrud i AdColony.

Undersøkelsen viser også at foreldre med små barn er veldig glade i å spille mobilspill under måltider.

– Kanskje det er litt kjedelig å vente på at de minste barna skal spise opp, undrer Stensrud, og understreker at 6 av 10 nordmenn oppgir at de spiller på mobilen når de kjeder seg.

Les også:  Titusener av jegere drar til fjells

Det er mye i AdColony-undersøkelsen som tyder på at vi nordmenn er flinke til å gjøre flere ting på én gang. 1 av 3 spiller mobilspill mens de ser på TV, og hver tiende nordmann under tretti år spiller mobilspill mens de prater med folk eller er sosiale.

Erling Rostvåg, leder for gaming-selskapet Good Game, mener at dette er typisk for de som har vokst opp med internett.

– Det må helst skje to ting samtidig. Multitasking gir følelsen av å slappe av samtidig som det skjer noe hele tiden. Det høres kanskje rart ut, men mobilspill kan faktisk bidra til økt konsentrasjon. Det blir som når en student sitter og tegner i en forelesning for å lytte bedre. Det å flippe godteri i Candy Crush kan ha samme effekt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.