Ny bok: Ta deg TID

bøker

«Ta deg TID» er en museumsutstilling i bokformat som dykker ned i den spektakulære samlingen til Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. I boka trer utsøkte detaljer frem: skinnende forgylling, leire brent for flere tusen år siden og barokke utskjæringer i tre.

Gjenstandene er valgt ut fordi de på ulike måter forteller noe om fenomenet tid. Boka har norsk og engelsk tekst.

«Ta deg TID» er en museumsutstilling i bokformat som gir deg mulighet til å dykke ned i en av Norges mest spektakulære samlinger. Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum ble grunnlagt i 1893, og eier mer enn 30 000 gjenstander: fra ørsmå lommeur til barokkskap, antikke oljelamper og samtidskunsthåndverk.

Boka inneholder to hoveddeler: Timer består av tolv tekster om tid illustrert med bilder fra utstillingen, mens Minutter er et bildeessay der verkene og gjenstandene løftes frem i dialog med hverandre. Gjenstandene er valgt ut fordi de på ulike måter forteller noe om fenomenet tid. De hinter om synet på det forgangne og erfaringen av nået: Big Bang og nervebaner, uendelighet og forgjengelighet.

«Ta deg TID» var Nordenfjeldske Kunstindustrimuseums store samlingsutstilling i 2020, og den åpnet i en periode da tiden for mange hadde stoppet litt opp. Tekstene er skrevet av museets kunsthistorikere, med kurator Solveig Lønmo som redaktør.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.