Saftig og luftig brytebrød til grillmaten: Bak brytebrød med feta-, urte- og soltørkede tomater

kenwood

Kenwood gjør det nå enda smidigere med å bake og lykkes på kjøkkenet. Den nye prisbelønte og innovative kjøkkenmaskin Titanium Chef Patissier XL er en intelligent og multifunksjonell kjøkkenmaskin som både kan veie, smelte, elte og blande alle ingrediensene direkte i bakebollen, slik at du kan lage saftig, luftig og godt hjemmelaget brytebrød til grillmaten i sommer. Enklere blir det ikke.

Her får du tips til å lage et saftig og luftig brytebrød, samt noen enkle råd til bruk av bolleverktøy. 

Standard bolleverktøy, men vet du hva de brukes til?
– Bruker du utstyrsdelene riktig får du også bedre resultat på det du lager. Her er noen enkle tommelfingerregler du kan følge forteller Margita Westeus, Merkevaresjef for DeLonghi Scandinavia AB:

– Bruk eltekrok for å kna deig til f.eks hjemmelaget brød, pizza eller boller
– Bruk ballongvisp til å piske krem eller egg
– Bruk K-visp for å lage smakfulle kjeks og kaker, eller hjemmelagde kjøttkaker

Fun fact: Til Kenwood Titanium Chef Patissier XL finnes det over 25 deler av tilbehør med over 60 forskjellige funksjoner. Det betyr at du kan utvide utstyrspakken og eksperimentere deg frem til nye og spennende kulinariske opplevelser.

Til denne oppskriften trenger du en kjøkkenmaskin, k-visp og en eltekrok.

1 brytebrød
Antall:                                      7 personer
Forberedelse:                          10 minutter
Tilberedelse:                           15 minutter
Steketid:                                  45 minutter
Hviletid:                                   1 time og 40 minutter
Totalt:                                      2 timer og 50 minutter

Ingredienser:
100 g feta, smuldret
30 g parmesan, revet
15 g fersk persille, hakket
15 g gressløk, finhakket
1 ss ekstra virgin olivenolje
1 ts malt svart pepper
500 g siktet hvetemel
7 g tørket gjær
1 ts finkornet sukker (caster sugar)
2 ts salt
3 ss ekstra virgin olivenolje
320 g vann
70 g soltørkede tomater, grovhakket
1 egg, vispet

Slik gjør du:
Smør en rund form på 23 cm, og legg i bakepapir.
Tilsett feta, parmesan, urter, olje og pepper i bollen, bruk k-visp og bland sammen ingrediensene i ca 30 sekunder. Fjern bollen og dekk til bollen og la den kjøle seg ned i kjøleskapet. Finn frem bakebollen og montér eltekrok. Tilsett mel, gjær, finkornet sukker, salt, olje og vann i bollen og lag eltekroken bearbeide deigen til den er glatt og elastisk. Ta så deigen ut av bollen og bruk nå kjøkkenbenken som arbeidsflate. Strekk deigen ut og trykk forsiktig for å fjerne luftboblene. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 25×35 cm i størrelse.

Ta frem ost- og urteblandingen fra kjøleskapet. Fordel blandingen over deigen og tilsett deretter de soltørkede tomatene på toppen. Rull opp deigen fra den lengste siden, for å lage en pølseform. Skjær 7 jevne skiver, ca 5 cm bred hver og legg deretter seks av skivene rundt kanten og den siste skiven i midten. Dekk til med et rent kjøkkenhåndkle og la den heve i ca 30-40 minutter. Forvarm ovnen til 180 grader. Pensle toppen av hvert stykke med pisket egg. Stek i ca 45 minutter på 180 grader til de er gylne og har hevet seg (dekk til med folie hvis det begynner å bli alt for brune for fort). La hvile i ca 5-10 minutter før servering. Serveres varm.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.