Ny bok om bodømusikeren Terje Nilsen lanseres i Stormen

Jarl Aspaker

Jarl A. Aspaker gir ut ny bok om den folkekjære muskeren Terje Nilsen (1951-2019). Det var Terje selv som tok initiativ til ny bok en måneds tid før han gikk bort i april. I 2013 ga Aspaker ut boka «Terje Nilsen 40 år som plateartist».

– Terje ringte meg, og midt i samtalen sa han «Jarl, du kan jo lag’ ei ny bok om mæ». En måneds tid senere ble han funnet død, og nå har jeg oppfylt ønsket hans, sier Jarl A. Aspaker.

– Jeg har fått med en rekke musikere, kjendiser og venner av Terje i den nye boka. Disse forteller om sin opplevelse med Terje og forholdet til musikken hans. Her kan jeg nevne Halvdan Sivertsen, Åge Aleksandersen, Lars Bremnes, Maria Haukås Mittet, Linn Skåber og flere andre. I tillegg har jeg fått flotte portrettintervjuer og artikler fra flere store norske aviser. Dette har blitt ei bok jeg er skikkelig stolt av! Å få tilgang på alt råmaterialet til Geir Are Jensens dokumentarfilm om Terje Nilsen, «Alt er såre vel»,  var med på å løfte boka adskillige hakk!

Jørgen «Joddski» Nordeng fra Tungtvann skriver «Terje var tre tusen prosent hjerte, og resten følelser. Han hadde et lag med ord som ingen av hans generasjon kunne matche». Maria Haukås Mittet skriver «Låtene hans er tidløse og aktuelle helt inn i evigheten» og Åge Aleksandersen skriver «Sååå god sangskriver og såååå lite kjendis… herlig!!».

– Jeg håper folk vil ha like stor glede av å lese denne boka som jeg har hatt av å lage den, sier Aspaker. Boka har fått tittelen SÅRE VEL og lanseres i konserthuset Stormen i Bodø tirsdag 26. november, på Terjes bursdag. Det skjer i forbindelse med minnekonsert og utdeling av den aller første Terje Nilsen – prisen. Fra samme dag vil boka kunne skaffes i bokhandlene.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.