NSB undergraver norske arbeidsplasser

vinter vei

NSB har i forbindelse med behovet for «buss for tog» sommeren 2019 søkt Samferdselsdirektoratet om å leie inn busser fra utlandet. De oppgir at det ikke er nok kapasitet i Norge til å dekke behovet, noe NHO Transport har imøtegått.

– Det er vanskelig å forstå at det er noe annet enn økonomiske motiver som ligger bak NSB sitt ønske om å leie inn utenlandske busser i stedet for norske, sier generalsekretær Trond Jensrud i Yrkestrafikkforbundet. Han underbygger dette med at NSB i sin søknad ikke har sagt et ord om at de vil krever norske lønns- og arbeidsforhold for sjåførene som skal leies inn.

Samferdselsdepartementet har tidligere fastslått at «buss for tog kjøring» er å betrakte som buss i rute og dermed kreves det rutebussløyve og etablering i Norge.

– NSB burde som et statseid selskap være opptatt av å ivareta norske arbeidsplasser og støtte opp om et seriøst arbeidsliv. Derfor burde de kjøpe inn busstjenestene de trenger fra norske busselskaper, så får jo de heller leie inn ekstramannskaper og materiell hvis kapasiteten er for lav, fortsetter Jensrud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.