Norsk EM-sølv i seiling

Norges Seilforbund

Helene Næss og Marie Rønningen fra Tønsberg vant i dag sølv i europamesterskapet i OL-klassen 49er FX.

De to Tønsberg-jentene forsvarte derved EM-sølvet de tok i 2019, og de dokumenterte nok en gang at de er et av Norges fremste medaljehåp under neste års olympiske leker. De siste to seilasene ble seilt i dag, etter et ukelangt mesterskap på den østerrikske innsjøen Attersee under krevende forhold.

– Vi er veldig fornøyde, sier treneren deres, Thomas Guttormsen. 

– Jentene har tidligere slitt med å seile i vanskelige forhold, men vi har lagt ned et stort arbeid med akkurat denne biten i år. Vi visste at det ville bli slike forhold her på Attersee, og at det vi hadde trent på ville bli testet for alvor denne uken. Helene og Marie fikk det til i alle seilasene, bortsett fra én, så vi er virkelig fornøyde med hele prosessen.

Europamestre ble den tyske duoen Tina Lutz og Susanne Beucke. De og det norske laget var i en klasse for seg og godt foran de øvrige konkurrentene.

I likhet med svært mange andre idretter har også seilsporten vært mer eller mindre nedstengt under koronapandemien det siste halve året, og europamesterskapet i Østerrike er et av svært få internasjonale mesterskap som er blitt gjennomført i år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.