Norge har gitt ytterligere våpen til Ukraina

ukraina

Regjeringen har donert ytterligere om lag 2000 panservernvåpen (M72) til Ukraina. Dette kommer i tillegg til beskyttelsesmateriell og om lag 2000 panservåpen som ble sendt til Ukraina tidligere.

Våpnene er donert til Ukraina for å bistå til at de kan forsvare seg mot Russlands invasjon.

– Ukraina har siden invasjonen begynte bedt flere land om militært utstyr slik at de kan forsvare seg mot russiske styrker som angriper både sivile og militære mål. Norge har, i likhet med flere andre land, besvart henvendelsen med en ytterligere donasjon av panservernvåpen som kan brukes mot invasjonsstyrkene, sier forsvarsminister Odd Roger Enoksen.

Les også:  Dårligere veier: Regjeringen vil ha smalere veier grunnet klima

Russlands brutale krig har rammet Ukraina og sivilbefolkningen der hardt, og regjeringen fordømmer Russlands angrep på det sterkeste.

– Ukraina er avhengig av våpenstøtte fra andre land for å fortsette motstanden mot Russlands folkerettsstridige angrep. Dersom Ukraina lykkes i å slå tilbake Russlands angrep, vil det både sikre ukrainsk suverenitet og bidra til å opprettholde normen om fredelig konfliktløsning og respekt for landegrenser i Europa, sier forsvarsministeren.

Les også:  Ny KPMG-rapport: Unødig kompliserte regler for akvakulturnæringen

Våpnene er allerede sendt til Ukraina.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.