Nordmenn liker tradisjoner i påsken

matprat

For mange er påsken synonymt med bedre tid, lengre måltider og mye god tradisjonsmat på bordet. 

Gammel tradisjon forteller oss faktisk at påskelam både er et offer og en matrett. I jødisk tradisjon spises påskelam til minne om lammet som ble ofret, noe som bidro til å frigjøre Israelsfolket i Egypt. Ifølge kristen tradisjon spiste Jesus lam til påskemåltidet til minne om denne hendelsen, og han er selv omtalt som offerlam. 

– Det er ingen tvil om at lam er en solid tradisjon for mange, og faktisk spises det om lag 1500 tonn lammestek i påsken sier Gunnar Thoen, markedsanalytiker i MatPrat.

– Vi ser en økning på over 600%, fra 12500 unike sidevisninger til 94000 på klassisk lammestek fra uken før påske sammenlignet med påskeuken sier Ann-Christin Bru, rådgiver for markedsføring i MatPrat. 

– Nordmenn er også opptatt av tilbehør som fløtegratinerte poteter, hasselbackpoteter, rødvinssaus og saus til lam- men vi ser også en stor økning på ribbe, surret svinestek, waldorfsalat, helstek kalkunfilet og helstekt indrefilet av storfe. Mye tyder på at det er i ferier nordmenn legger godviljen til på kjøkkenet og ute i naturen, med pinnebrød eller vafler i sekken, avslutter Bru.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.