Nesten dobbelt så mange oppdrag for Norsk Folkehjelp

påske scooter fjell snø

Idet de fleste har kommet seg hjem fra påskefjellet, har Norsk Folkehjelp registrert 95 oppdrag i påsken. Dette er nesten en dobling sammenlignet med fjoråret.

I fjor ble det registrert 52 oppdrag i løpet av hele påsken. Påsken har vært mest travel for Norsk Folkehjelps grupper i Rogaland og Hedmark.

– Påsken i år kom mye tidligere enn i fjor – og med strålende vær og skiføre mange steder i landet. Det har vært utrolig mye folk i fjellet, og det har også ført til at vi har fått mer å gjøre, sier leder i Norsk Folkehjelp Sanitet, Live Kummen.

Det er enormt mange dugnadstimer som legges ned i løpet av påskeferien av frivillige mannskaper som er i beredskap 24 timer i døgnet.

– Folk setter stor pris på at vi er til stede i påskefjellet, og mange takker oss for innsatsen vi gjør. Å kunne bidra til trygghet på fjellet er en sterk motivasjonsfaktor for oss i påsken sier Kummen.

Det har vært stor skredfare mange steder i landet denne påsken. For Norsk Folkehjelps mannskaper har skredalarmen gått flere ganger den siste uken.

– Skadene vi møter er i stor grad uheldige skiløpere som faller og skader seg i bein eller armer. Det kan være alt fra forstuinger til brudd. Da hjelper vi til med å stabilisere skaden og få dem ned fra fjellet, sier Live Kummen.

To personer har omkommet i skred i løpet av påsken.

– Det kan se ut til at folk har vært flinke til å ta hensyn til stor skredfare i påsken, og vi er glad for at folk har hørt på rådene om å holde seg unna skredterreng, sier Kummen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.