MUSIKK: Neil Young utgir unik samling fra 1976

warner

Neil Young utgir Songs For Judy på CD og digitalt via Shakey Pictures Records. Songs For Judy er en gjennomgående engasjerende samling av live, akustiske opptredener håndplukket fra Young’s soloturné i november 1976 og inkluderer 22 sanger innspilt i ulike byer under turnéen. Young hadde brukt mesteparten av året på å reise rundt verden på turné med Crazy Horse.

Men når Neil var på turné alene ladet han batteriene på nytt og fokuserte på sanger som ikke ville finnes i innspilt form på mange år. Derfor er denne samlingen av live-innspillinger ekstra unik og storslagen. Et av albumets mange skatter, «No one Seems To Know», har ikke sett dagens lys fram til nå og har vært uutgitt i noen annen form for gjentakelse.

De rå versjonene av låtene man finner på Songs For Judy reflekterer en artist totalt usminket og uredd for å la sangene puste og finne deres egen form framført i en solo setting. Sangene skrevet i denne tidsperioden ville komme til å bli fokus, dermed tilsynelatende forsvinne, for å så komme tilbake til Young’s liv et sted på veien. «White Line» og «Give Me Strength» er slike eksempler som møter dagens lys i 1990 og 2017. Det er også fascinerende å høre Young gjengi tidlige perler slik som Springfield’s «Mr. Soul», «Here We Are In The Years», og «The Losing End» fra noen av hans tidligste solo-innspillinger som i dag gjenstår som tidløse.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.