LESERINNLEGG: Redningsselskapet enda viktigere i år

båt hav

Koronakrisen fører til at de aller fleste må feriere i Norge. Å feriere i Norge er ikke nederlag, men heller positivt for å oppleve alt det Norge har å by. I tillegg til fint vær vil det naturlig nok føre til at mange vil trekke til sjøen i sommer, for bading og båtliv.

Av Silje Hjemdal, Stortingsrepresentant FrP.

Jeg har selv fått æren tidligere i år å være med redningsselskapet til sjøs i Bergen. Der fikk jeg god innsikt i deres viktige arbeid, ikke minst forebyggende arbeid rettet mot mange barn og unge.

Les også:  Slik får du perfekt grillresultat hver gang

En av de største kostnadene ved drift av en båt er lønnskostnader, men da det er frivillige som arbeider blir driften naturlig nok veldig mye rimeligere. Det kan godt tenkes at beredskapen faktisk er høyere med det store innslaget av frivillige enn om at man skulle basere seg på en redningstjeneste som bestod av fullt ut lønnede mannskap, der økonomien hadde lagt klarere rammer for aktivitetsnivået.

Les også:  Vil ha trygghet og opplevelser fremfor sol og varme: Island og Danmark er sommerens favorittreisemål

Jeg mener at frivilligheten, ønsket om å gjøre en ulønnet innsats til det beste for fellesskapet, er en av de fineste tingene i det norske samfunnet. Det er noe vi må hegne om, heie frem og legge til rette for.

Derfor er jeg glad for at vi i vår tid i regjering bidro til å gjøre det enklere å være frivillig gjennom å fjerne regler og unødvendig byråkrati, eksempelvis fjerningen av innmeldings- og årsavgiften i Frivillighetsregisteret, og lov om registrering av innsamlinger. Vi har også sørget for fritak for merverdiavgift for redningsfartøy på mindre enn 15 meter. Før var det sånn at disse måtte være på minst 15 meter for å være fritatt. 

Les også:  - Eiendomsskatten vil øke med Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjering

Derfor vil jeg rette en takk til alle de som engasjerer seg i frivillig arbeid i landet vårt, og en særlig takk til både ansatte og frivillige i Redningsselskapet – dere redder liv i sommer.

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.