MUSIKK: Joddski – Hedersmann

joddski

I dag slapp den hardtarbeidende rapperen Joddski tredje låt fra sitt pågående prosjekt «Glasshuset», nemlig den selvironiske og humoristiske låten «Heidersmann».

Glasshuset er også navnet på Bodøs overbygde handlegate, og sammen med Salvador Sanchez har han gravd dypt i hjembyens platearkiver. Alle låtene på albumet inneholder nemlig sampler fra andre Bodøartister. «Gata» ga oss Halvdan Sivertsen, «Dumsnill» bydde på Terje Nilsen.

«Dem si han e en Hedersmann», lyder refrenget på Bodø-rockerne Ruus Band sin 1986-låt «Hedersmainn».

– Det er kanskje ikke den mest innlysende låten å lage rap av, men vi er litt usikre på om dette er rap, uttaler Joddski selv.

Over et 80-talls poprockkomp utpeker Joddski seg selv til «El Gordito Presidente Del Norte», og tar æra for å ha lært norske småunger at hasj er «råfett». Ja, for han er jo helt uinteressert i «spillemann», terningkast etc… Eller er han ikke interessant? Le med Joddski, når Joddski ler av seg selv!

Introen gjenforener moren (Bodil) og faren (Kjell), og er tatt fra Jørgens første innspilling -på opptakskassett i Tromsø i 1980.

Ronnie Dread, også kjent som Keeper-Olsen, fra Misvær Skaforening, Dread Man Walking, Irie Darlings og Busta Ofte hjelper til med å piffe opp refrenget. Han er også med Joddski på scenen under Trænafestivalen, der Joddski topper plakaten dagen etter singleslippet.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.