Mindre matsvinn på Thon Hotel Nordlys i Bodø

thon hotels

Thon Hotel Nordlys på havna i Bodø kaster mye god mat i løpet av en dag. Men nå satser Thon Hotels på at det skal bli mindre matkasting. Thon Hotels har inngått en bransjeavtale med Klima- og miljødepartementet om å redusere matsvinn.

Thon Hotels er blant hotellkjedene som har signert en avtale om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030 med Klima- og miljødepartementet.

– Hotellbransjen jobber nå sammen om å kutte matsvinn og det er veldig viktig. I Thon Hotels har vi satt i gang flere tiltak allerede for å redusere matsvinn og vi kommer til å jobbe målrettet med dette fremover, sier konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Thon Hotels er i gang med å videreselge overskuddsmat, og har et stort fokus på matsvinn.

– I dag samarbeider Thon Hotels med «Too Good To Go» som er en videreformidlingstjeneste via en digital plattform om å selge overskuddsmat til en rimelig pris. Vi bygger også om flere av våre matbuffeter for å redusere matsvinn og lar gjester bruke mindre tallerkener slik at de kan forsyne seg flere ganger. Vi er også i gang med å veie og registrere matavfall og på ett av våre hoteller har vi tatt i bruk et eget dataprogram som har som eneste formål å redusere matsvinn, sier Morten Thorvaldsen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.