Kaster penger ut av vinduet ved billeie

bil stein vindu

Tusenvis av nordmenn kaster bort penger til egenandelsforsikring når de leier bil i utlandet. Egenandel er ofte dekket under reiseforsikringen.

– Hvis du skal leie bil i utlandet i sommer, er det bare å kutte ut egenandelsdekningen dersom du har det på reiseforsikringen, anbefaler kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige. Dette kan man spare en tusenlapp i uka på.

De fleste vet ikke hvordan deres reiseforsikring dekker ved bilutleie i utlandet. Bruk derfor noen sekunder på å sjekke reiseforsikringen på dette punktet.

– Har du gjort det før avreise, slipper du å ta stilling til spørsmålet når du henter nøklene og skal starte ferien, sier han.

Vilkår kan variere mellom ulike forsikringsselskaper, og noen har også ulike typer dekningsgrader. Gjensidige dekker 15.000 kroner, Gouda dekker 20.000 kroner.

4 av 5 ukjent med egenandelsdekning
En undersøkelse fra Gjensidige i Danmark viser at halvparten har opplevd at bilutleiefirmaet forsøker å selge en valgfri egenandelsdekning ved leie av bil i utlandet.

Det henger blant annet sammen med at 4 av 5 ikke vet hvordan deres reiseforsikring dekker ved bilutleie i utlandet, og derfor blir de ofte lokket til å tegne den valgfrie forsikringen av provisjonslønnede salgsassistenter ved bilutleieselskapene skranker på flyplassene.

Det er grunn for å tro at danske tall er direkte sammenlignbare med norske.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.