Miljøforkjempere håper at moderniseringen av Norilsk Nickel vil hjelpe miljøet

Den russiske gruvegiganten Norilsk Nickel (Norilsk Nickel) vil investere over 91 milliarder rubler (US $ 1.16 milliarder) i forberedelse til et femårig program for å modernisere kobberprosesseringsfasiliteter i Monchegorsk. Produksjonsstedet er lokalisert rundt 250 km fra grensen til Finland og 300 km fra grensen til Norge.

«Å Stenge ned og oppgradere utdaterte produksjonsfasiliteter mens man samtidig bygger nye produksjonssteder, er helt essensielt for selskapets effektivitet og dets bærekraftige utvikling. Programmet legger stor vekt på miljøet. Ved å oppgradere kobberraffineringsfasiliteter i Monchegorsk, vil vi styrke posisjonen til Kola avdelingen og Nornickel som helhet innenfor kobberproduksjon. Dette vil også være en løsning for å dempe utslipp generert av den metallurgiske produksjonen. Jeg kan ikke legge nok trykk på hvor viktig dette prosjektet er», siger Evgeny Borzenko, VP og leder for Nornickels Kola avdeling.

«Dette er en stor milepæl for regionens økonomi, og vi tar vår del i å støtte prosjektet veldig seriøst. Dette sender et veldig godt signal til våre investorer,» sa Andrey Chibis, guvernør for den murmanske regionen.

Miljøorganisasjonen Bellona med 57 ansatte på hovedkontoret i Oslo og tre internasjonale kontorer i Brussel (Belgia-EU), Murmansk (Russland) og St.Petersburg (Russland), uttrykte selvsikkert at moderniseringen av den industrielle produksjonen i Nord-Russland, også vil gi ren luft og vann også i Norge og Finland.

«Hvis et selskap investerer i fremstilling som kan erstatte utdatert grønn teknologi med mer moderne og miljøvennlig teknologi, så er det alltid godt. For å vurdere hvordan miljøsituasjonen vil forbedres, er det nødvendig å studere prosjektet for å forstå detaljene. Hvor mye vil ved hjelp av ny teknologi eliminere de negative effektene på naturen. Inkludert naturen på nabolandene Norge og Finland. Vi tenker at dette er en oppgave for interesserte, offentlige organisasjoner som bryr seg om miljø og helse,», påpeker økologen.

En annen del av et omfattende moderniseringsprogram, de metallurgiske produksjonene til Kola MMC (et datterselskap av Norilsk Nickel), vil gjennomgå en stor overhaling, som vil minimere selskapets innvirkning på miljøet. Selskapets strategiske mål er å redusere SO2 utslipp på begge Kola-fasilitetene med 85% i 2021 sammenlignet med 2015.

Bellona har tidligere uttrykt bekymring omkring de mulige negative innvirkningene på miljøet fra produksjonsstedene til Norilsk Nickel i det nordlige Russland.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten