Team Jumbo-Visma etablerer sykkelag for kvinner

visma

Visma er stolt over å kunngjøre en spennende oppdatering om Team Jumbo-Visma og sponsoratet. Team Jumbo-Visma danner nå et sykkelag for kvinner i verdensklasse som også vil konkurrere under samme navn.

Etableringen av kvinnelaget gjør at Visma kan utvide sin støtte til proffsykling over hele Europa. Da Visma ble medsponsor for Team Jumbo-Visma i 2019, var Visma det første nordiske selskapet som støttet et herresykkelag i så stor skala. Nå er selskapet begeistret for å utvide sykkelsponsoratet til å omfatte både herre- og damelag.

Team Jumbo-Visma Women starter under en kontinental lisens i 2021, ettersom UCI-regelverket ikke tillater et nytt lag å delta på Women’s World Tour direkte. Laget, rytterne og sponsorene har tro på et flott program for 2021, som inkluderer alle viktige ritt.

Jumbo-Vismas kvinnelag vil dele det samme målet som herrelaget: å være best i verden. Utøverne vil bli støttet av organisasjonen rundt Team Jumbo-Visma, som sørger for at de har ressurser til å konkurrere, får kontakt med unge talenter, innvirker til deltakelse i sport og inspirerer andre idrettsutøvere, partnere og fans. Organisasjonen har også tilegnet seg betydelig kunnskap fra å jobbe med herrelaget som også vil være til fordel for kvinnene. All kunnskap om trening, ernæring og utstyr vil bli delt og videreutviklet av begge lag for å oppnå felles mål.

Vismas konsernsjef Merete Hverven hadde dette å si:

– Vi har vært veldig glade for å støtte herrelaget, ettersom sponsoratet har bidratt til verdiskapning og til å nå vekstmålene våre over hele Europa. Kvinnelaget vil styrke denne innsatsen. Det gir oss også muligheten til å synliggjøre vår støtte til likestilling, ikke bare innen sykling, men i hele samfunnet ved å bidra til like muligheter for begge kjønn, samt å inspirere unge kvinner til å utføre sitt beste.

Teamet vil bli ledet av Esra Tromp og har tolv ryttere, med en blanding av erfarne idrettsutøvere i verdensklasse, samt kommende talenter med høyt potensial. Lagleder blir Marianne Vos (NED), som er 10x verdensmester i sykling og tok gullmedalje i OL 2008 og 2012. Medryttere er Jip van den Bos (NED), Riejanne Markus (NED), Anouska Koster (NED), Nancy van der Burg (NED), Romy Kasper (GER), Aafke Soet (NED), Teuntje Beekhuis (NED), Julie van de Velde (BEL), Pernille Mathiesen (DEN), Karlijn Swinkels (NED) og Anna Henderson (GBR).

Mange faktorer ble tatt i betraktning da laget ble bygd, som fysiske evner, personligheter, ambisjon og drivkraft. Rytterne ble også oppsøkt basert på deres relative styrke i ulike typer løp, samt potensial for fremtidig utvikling.

– Det er fantastisk å kunne gi et stort bidrag til nasjonal og internasjonal kvinnesykling gjennom et eget kvinnelag. Med etableringen av dette svært lovende kvinnelaget, kompletterer vi Team Jumbo-Visma gjennom realisering av talent, utvikling og toppidrett på høyeste nivå. I tillegg er det fantastisk at vi også kan tilby unge jenter langtidsperspektiv innenfor vår Academy-modell, sier Richard Plugge, administrerende direktør i Team Jumbo-Visma.

Hverven legger til:

– Det har vært veldig gøy å støtte herrenes hardt opptjente seire de siste to årene. Vi ser frem til å ha samme mulighet med kvinnelaget, og ønsker de lykke til i 2021 og fremover.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.