Michelin gjør Playstation-spillet Gran Turismo Sport enda mer spennende

michelin

Under en seanse i PlayStation Theater på Broadway, annonserte PlayStation at de har valgt Michelin som «offisiell dekkteknologi-partner» for deres Gran Turismo-serie, deres beste og mest autentiske bilspill. 

I avtalen, som strekker seg over flere år, blir også Michelin «offisiell dekkleverandør» i den FIA-sertifiserte Gran Turismo Championships-ligaen. Michelin-dekkene har allerede blitt brukt i den tredje runden av World Tour-eventet som gikk av stabelen den samme helgen i PlayStation Theater. 

Samarbeidet starter med å øke Michelin sin synlighet gjennom gratis, nedlastbart innhold til spillet, som blir tilgjengelig fra oktober 2019. Den nedlastbare Michelin-pakken vil inneholde:

  •  En ny Michelin-seksjon i «Brand Central», Gran Turismo Sport sitt virtuelle museum. Der blir spillerne introdusert for Michelins lange historie i global motorsport, prestasjoner og innovasjoner.
  •  Dekkteknologi fra Michelin, tilgjengelig i «Tuning»-seksjonen i Gran Turismo Sport, i spillets etablerte hard, medium og soft-formater. 
  •  Branding-elementer og scenografi på flere av verdens mest kjente motorsportkonkurranser og -baner.

I 1895 deltok Michelin-brødrene med en spesialbygd bil i Paris-Bordeaux-Paris-billøpet for å bevise prestasjonene til deres luftfylte dekk. Siden den gang har Michelin oppnådd flere innovasjoner og prestasjoner i noen av verdens mest krevende og anerkjente billøp. Listen inkluderer blant annet 22 sammenhengende seiere i det ikoniske 24-timersløpet Le Mans og mer enn 330 FIA World Rally Championships-seiere.

Gjennom racingserier som FIA World Endurance Championship, FIA World Rally Championship, FIA Formula E og International Motor Sports Association-serien i USA, bruker Michelin motorsport som et laboratorium for å samle en stor mengde data som driver deres industriledende modeller og simulatorer for dekkutvikling. Dekkteknologi som gjør det bra på banen kan overføres til gategodkjente biler, som det finnes mange av i Gran Turismo.

Michelin vil dele denne kunnskapen med Sony i den første samarbeidsseansen av sitt slag, og har som mål å gi Gran Turismo-spillerne en ny strategi- og konkurransedimensjon knyttet til dekkvalg og ytelse. Dermed må spillerne ta avgjørelser som også de ekte pit-team-ene står ovenfor, og som endrer seg fra bane til bane.

– Dette samarbeidet er en perfekt «match». Det kobler sammen suksessfulle virtuelle kjøreopplevelser med den globalt ledende leverandøren av høy-prestasjonsdekk, forteller Scott Clak, visepresident i Michelin-gruppens Amerika-region, og ansvarlig for organisasjonens globale motorsport- og opplevelsesavdelinger.

– Michelin er industriledende på dekksimulering. Michelin utvikler og tilpasser virtuelle dekk og kjøretøy før dekkene i det hele tatt er produsert, og det med en ekstrem nøyaktig presis «oversettelse» til ekte dekk på ekte biler. Denne teknologien kombinert med ekte data fra motorsport vil la Sony bringe enda mer dekkstrategi til spillet, og på lengre sikt, også hjelpe flere mennesker med å forstå den kritiske rollen Michelin-dekk har for å optimalisere kjøretøyets ytelse, fortsetter Clark.

– FIA Certified Gran Turismo Championships er basert på en plattform gjennom 25 års bilfysikk-simulering i Gran Turismo, og den unike motorsportkulturen det har opparbeidet seg over årene. Med deres «passion» for motorsport og solid ingeniørkunnskap, er det å ha Michelin, verden ledende dekkmerke, med på laget som offisiell dekkleverandør i The Championships og teknisk partner, hjulpet oss i arbeidet med å tette gapet mellom virtuell og ekte racing. Samarbeidet fremhever også disse eventene som fremtidens motorsport, forteller Kazunori Yamauchi, serieprodusent og president i Polyphony Digital Inc.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.