LESERINNLEGG: Nettleien på strøm må ned!

elektrisitet

At Svein Are Folgerø administrerende direktør i Agder Energi Nett, ikke er enig med meg i at nettleie på strøm er for høy for norske husholdninger kan jeg leve godt med.

Av: Vidar Kleppe, politisk nestleder og fylkestingsrepresentant for Demokratene.

Alle strømkunder vet at når strømmen overføres gjennom nettet, så går dessverre en altfor stor del av strømmen på nettet/veien tapt. Dette tapet av strøm i nettet må forbrukerne gjennom nettselskapene betale for.

Den største delen av nettkostnadene som folket betaler for er imidlertid faste kundespesifikke kostnader, samt kapital- og vedlikeholdskostnader som det heter på fagspråket. Med andre ord kostnader til drift og manglende vedlikehold. Og dette varierer derfor fra nettselskap til nettselskap.

Nye tall som NVE har innhentet l fra samtlige norske nettselskaper i 2019 viser at gjennomsnittlig nettleie har økt med 4,05 prosent, fra 29,24 til 30,43 øre per kWh for norske husholdninger. I tillegg kommer avgifter som merverdiavgift og elavgift. Til sammen er nettleien nå i snitt på 55,89 øre per kWh.

Dette viser dessverre at staten med finansminister Siv Jensen og regjeringen i spissen – er for grådige ovenfor norske husholdninger som sliter med en nettleie så er alt for høy. Ja, langt høyere en selve strømprisen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.