Bodø-artisten Sigurd Lamark blant topp tre i klimalåtkonkurranse

lamark

Blant 250 bidrag, ble Lamark plukket ut som topp tre i klimalåtkonkurransen Etter oss.

Lamark har med sine to kritikerroste album God nok grunn og Byen etablert seg som en nasjonal stemme fra Bodø, med både poetiske, morsomme og triste tekster på dialekt.

Låta «Barns barns barnebarn» hadde ligget som en skisse i skuffen i ett år før han oppdaget klimalåtkonkurransen Etter oss.

– Jeg har ikke klart å gjøre den ferdig tidligere, men har heller ikke greid å legge den helt fra meg. Da jeg så Etter oss-konkurransen tenkte jeg med en gang «Yes, dette vil jeg være med på».

Juryen, som besto av kjente artister som Sigrid, Halvdan Sivertsen, Lars Vaular og Mari Boine, pekte ut Lamarks låt blant topp tre. Lamark blir dermed én av tre artister som får gitt ut låta si på plateselskapet Jansen Records, som en egen EP.

Kjemper mot klimakrisa
Lamark håper sangen kan bidra til at folk samler seg i kampen mot klimakrisa.

– «Barns barns barnebarn» ber oss om å ta et valg på alle samfunnsplan – politisk og på egen hånd. Dette handler om oss. Du og æ, sier han.

Lamark, med fornavn Sigurd, hadde et lite gjennombrudd med den lystige «Alle dama som e fin» i 2013, og har etterhvert gjort seg viden kjent med energiske opptredener på alt fra naustloft langs Nordlandskysten til festivaler og hippe barer i hovedstaden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.