LESERINNLEGG: Nå trenger grisene i Norge at vi handler!

gris

I dokumentaren »Griseindustriens hemmeligheter’ så man hvor grusom behandling griser blir utsatt for her hjemme i Norge. Dyr lider i en industri der effektivitet og økonomi er langt viktigere enn dyrenes velferd.

Av Camilla Dahlberg, kampanjeleder i Anima – stopp dyremishandling.

Lenge har man trodd at slike scener kun var noe som skjedde i andre land – ikke i Norge. Nå vet man at det ikke stemmer. I henhold til dyrevelferdsloven har dyr også en egenverdi uavhengig av den nytteverdien de måtte ha for mennesker. Dyr skal behandles godt og beskyttes mot fare for unødige påkjenninger og belastninger. Det var ikke det vi så i dokumentaren. Ved å styrke landbruksdyrenes rettsvern, vil man bedre livene til grisene, og dette må ikke stemmes ned. Norge må gå fram som gode forbilder i behandlingen av dyr. Slik som Mahatma Gandhi sa:  «En nasjons storhet og dens moralske fremskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr.»  

Så hvordan står det til med den norske nasjonens storhet og moralske fremskritt i 2020? Mye vil avhenge av hvordan stortingsrepresentantet stemmer den 27. Februar. Går vi fremover for dyrenes velferd eller står vi stille og lar dyrene lide, bortgjemt fra vår bevissthet og medfølelse?      

Nå holder vi på å svikte grisene igjen.

Nylig kom Næringskomiteen med sin innstilling til forslagene som Arne Nævra og Torgeir Knag Fylkesnes fra SV (Sosialistisk Venstreparti) har samarbeidet med Norun Haugen om. Dessverre så stemte komiteen ned forslagene som ville ha styrket landbruksdyrenes rettsvern og bedret levemiljøet til grisene.

Vi har ikke glemt det som ble vist i dokumentaren »Griseindustriens hemmeligheter» og nå er det på tide at politikerne tar dyrenes velferd på alvor! 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.