LESERINNLEGG: 17. mai er barnas dag!

bodø 17 mai

Landet har stått på vent siden mars da de mest inngripende tiltakene i fredstidstid ble iverksatt. mars. Tiltakene har vært mange og noe de aller fleste ville vært foruten.

Av Stortingsrepresentant Silje Hjemdal (FrP).

Men allikevel har de vært helt nødvendige for å hindre smitten og skåne de mest sårbare i samfunnet. Heldigvis kom det i går gladnyhet i går om oppmykninger som gjør det mulig å samle 20 stykker samtidig.

17. Mai i år blir veldig annerledes, de aller fleste byer, kommuner og tettsteder har avlyst barnetogene og 17. Mai-arrangementer i hele landet. Nasjonaldagen er på mange måter barnas dag, det er dagen man får lov å spise så mye pølser og is man bare vil. Selv husker jeg Nasjonaldagen var og er en dag man ser frem til. Stasen det var å spille i korps og ta på uniformen. Etterfulgt av lek og moro etterpå på skolene og tivoli. Men det som har satt aller mest preg er tiden med familien. I denne perioden tror jeg man har fått kjenne på savnet av å samle hele familien. Det er minner som aldri glemmes. 

Selv om 17. Mai ikke blir som før må man gjøre det beste ut av det – for barna. Minner kan skapes uten at man samler alle man pleier å feire nasjonaldagen med. Min største oppfordring er at man setter av litt tid til å gjøre feiringen så god som mulig.  Arranger sekkeløp i hagen, eller potetløp. Lag god mat og skap minner sammen med familien er fortsatt mulig selv om man ikke er fysisk tilstede. 

Coronakrisen har stoppet mange planer, hindret folk i å gjøre som de vil på fritiden og i dagliglivet. Allikevel har Coronakrisen tvunget mange av oss til å ta i bruk digitale plattformer, ingen er flinkere på disse arenaene enn barna selv. Her har man mulighet til å fortsatt være sammen uten å være fysisk tilstede. 

Min aller største oppfordring er at barnefamiliene gjør dagen minst like bra for barna, bare i mindre skala som ikke sprer smitte. Minner er til for å lages. Takk til barn og ungdom, syns veldig mange barn har vært veldig flinke til å ta hensyn. De har bidratt veldig positivt til den nasjonale dugnaden og vært tålmodige.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.