Ny undersøkelse fra happn avslører: Så lenge skal du vente med å si «jeg elsker deg»

fest alkohol

Treffer du noen som du har begynt å bli glad i? Etter å ha datet en stund syns mange det er naturlig å si de tre magiske ordene. Men hva er egentlig det rette tidspunktet for å gjøre det? Datingappen happn har i en ny undersøkelse spurt nordmenn om når de syns det passer å si «jeg elsker deg”. Resultatet avslører også når det er best å presentere en ny partner for familie og venner.

Kiling i magen og kjærlighet i luften. Alt føles fantastisk med personen du treffer, og du har lyst til å fortelle hva du virkelig føler. Men det kan føles både skummelt og nervøst å si «jeg elsker deg». Når er det rette tidspunktet for kjærlighetserklæringen? Ifølge en ny undersøkelse som IPSOS har gjort på vegne av den globale datingappen happn, mener 15 prosent at du bør vente tre til fem måneder inn i et forhold før du sier de tre ordene. Samtidig mener én av ti at de ikke bør sies før etter minst et halvt år.

Les også:  115 melkebønder fikk pris for særdeles god melkekvalitet

Beroligende nok er det en klar majoritet som mener at det ikke er noen tidsregel for når du bør si «jeg elsker deg». Det handler mer om at det skal føles riktig.

– Å si «jeg elsker deg» kan gi litt hodebry. Usikkerheten på om partneren vil si det tilbake til deg, kan bidra til å gjøre deg nervøs. Men svaret er at det ikke er noe som er rett eller galt i en situasjon som denne. Det handler bare om å stole på seg selv, følge magefølelsen og si det når du føler at du vil, uten å kreve eller regne med å få høre det tilbake, sier Marine Ravinet, trendsjef i happn.

Les også:  Meld feil til Rana kommune med ny app

Noe som også kan være nervøst, er å presentere en ny partner for familie og venner. Men når det gjelder hvordan og når nordmenn ønsker å presentere en ny partner, vinner middag helt klart. Det mener nærmere to av fem. Tett etter kommer lunsj og fest som de mest populære situasjonene. Kartleggingen viser at mindre gode situasjoner er en baby shower eller avslutningsfest.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.