425 000 ser for seg å besøke Lofoten i sommer: – Håper folk tør tenke alternativt

vei sommer norge

Hele 425 000 nordmenn tenker å ta turen til Lofoten i sommer, viser en ny undersøkelse. – Blir dette en realitet, har vi og naturen et problem, mener Norsk Friluftsliv.

Det viser en fersk Ipsos-undersøkelse der nordmenn over 18 år er spurt om hvor de tenker å reise i sommer.

Fellesorganisasjonen Norsk Friluftsliv er svært glade for at natur og friluftsliv er høyt oppe på lista over nordmenns ferieplaner. Likevel mener de tallene gir grunn til bekymring.

– Det er veldig flott at mange ønsker å komme seg ut og oppleve den flotte naturen vi har her i Norge. Men om alle skal presse seg sammen i samme turområde i en kort sommersesong, har både vi og naturen et problem, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Lasse Heimdal.

Norsk Friluftsliv har i flere år uttrykt bekymring for at økende turisme skaper et stort press på norsk natur.

– Flere folk på samme tursted betyr dessverre også mer forsøpling og slitasje. Dersom hele Norge planlegger å besøke turistperler som Lofoten, kan dette får store konsekvenser for naturen, advarer Heimdal.

Han tror også at store folkemengder kan ødelegge turopplevelsen for mange.

– De aller færreste synes det er hyggelig å gå i kø når de er på tur, sier han.

Norsk Friluftsliv mener noe av det viktigste man kan gjøre nå er å prøve å spre sommertrafikken.

– Norge er et langstrakt land med utrolig mange flotte naturperler. Vi håper folk tør å tenke alternativt når de planlegger ferien, slik at vi unngår et unødig trykk på de mest kjente reisemålene, sier Lasse Heimdal.

Han minner om at alle som ferdes i norsk natur, og dermed benytter seg av allemannsretten, skal forholde seg til prinsippet om sporløs ferdsel.

– Husk at alt du tar med deg på tur, skal du også ta med deg hjem igjen, sier Heimdal.

Norsk Friluftsliv oppfordrer også lokale og sentrale myndigheter til å inngå samarbeidsavtaler med de frivillige friluftslivsorganisasjonene om bistand gjennom en hektisk sommersesong.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.