Lærere fra Bodø til FN i New York

fn new york

Caroline M. Danzinger og Ellen-Marie Stein er lærere ved Bodin videregående skole. Nå reiser de på studiereise til FN i New York, sammen med 14 andre lærere fra hele landet. Det er FN-sambandet som arrangerer.

– Det vi ser mest fram til er å oppleve Sikkerhetsrådet og Generalforsamlingen, og aller helst får overvære et møtet i disse. Videre ser vi også fram til en unik mulighet til å oppleve møter i Kvinnekommisjonen på nært hold, sier de to Bodin-lærerne, Caroline og Ellen-Marie.

Hvorfor er det viktig for elevene dine å lære om FN og internasjonale spørsmål?

– Verden står ovenfor store utfordringer som blant annet klima, menneskerettigheter og fattigdom, og det er viktig at landene arbeider sammen for å møte disse utfordringene. Medlemslandene har forpliktet seg til en felles arbeidsplan gjennom FNs bærekraftsmål, og spesielt derfor er det viktig at elevene fortsetter å lære om FN og multilaterale spørsmål.

I New York får lærerne i løpet av neste uke delta på et innholdsriktprogram fra den norske FN-delegasjonen. De får også bli bedre kjent med FNs hovedorgan som FNs sikkerhetsråd og FNs generalforsamling, samt noen av FNs underorganisasjoner.

Inspirasjon til undervisningen
Lærerne kommer fra åtte ulike FN-skoler, dette er medlemmer av FN-sambandets skolenettverk. Studiereisen arrangeres i samarbeid med den norske FN-delegasjonen i New York, og er en mulighet for norske lærere til å få førstehåndskunnskap om FN.

– Vi håper studiereisen kan inspirere lærerne til å bringe FN-kunnskap ut i klasserommene og styrke politisk og globalt engasjement blant ungdom. Verden rykker stadig nærmere norske klasserom, vi trenger et sterkere globalt perspektiv i undervisningen, sier Anne Cathrine da Silva, generalsekretær i FN-sambandet.

16 lærere får hvert år et unikt tilbud om å oppleve FN på nært hold. Gjennom en studietur til New York får lærerne kunnskap og forståelse for FNs arbeid og internasjonale spørsmål. Deltakerne besøker den norske FN-delegasjonen og lærer om hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. Her får de også omvisning i FN-bygningen, møte med FN-organisasjoner og lærerne får være med på møter i Sikkerhetsrådet eller i Generalforsamlingen.

Erfaringene de får med seg hjem bygger kompetanse på skolene om internasjonale spørsmål, og gjør undervisningen aktuell og inspirerende for elevene.Tilbudet er forbeholdt FN-sambandets medlemsskoler.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.