ANNONSE: Kjøpe bolig i utlandet?

Søker du sol og varme, eller kanskje er det eventyrlysten i deg som gjør at det å eie bolig i utlandet virker fristende? Ta med deg noen råd på veien før du stuper inn i det og tar på deg ulltøflene for å traske rundt i din nye feriebolig.

Stadig høyere boligpriser i norge, og et prisfall i europa ellers, så får stadig flere nordmenn muligheten til å kunne investere i sin egen feriebolig. Vi har en sterk økning i levestandard og flyreiser blir mer tilgjengelige, gjennom etableringen av lav kost flyselskaper over hele europa. 

Kjøp av bolig i utlandet inneholder dessverre noen risikoer som du slipper hvis du kjøper en hytte i norge. Det er egne lover for skatter som boligkjøp i utlandet avhenger av, og disse avviker gjerne fra de norske. Boligmarkedet i utlandet er også større og mer komplisert for oss enn hva hjemmemarkedet er. Ta deg god tid, de på flere eiendommer og snakk med flere meglere. Skaff deg også informasjon om hvordan markedet der hvor du ønsker å kjøpe, fungerer. 

Muligheten til å gjøre et godt kjøp i utlandet, er det som driver mange. Noen steder kan man få et stort hus til prisen for en liten hytte i Norge, spesielt hvis du er villig til å fire litt på standard og beliggenhet.

Men, som i mange andre tilfeller kan det være gode grunner til dette. Det kan være grunner som ikke ligger helt oppe i dagen for deg som kjøper, men som lokalt har betydning. Bli kjent med område og søk informasjon, da dette gjør deg i stand til å foreta en bedre vurdering. Men husk det gamle ordtaket: Beliggenhet, beliggenhet og beliggenhet.

Vår største feil når vi kjøper bolig i et annet land, er at mange ser seg blind på utropsprisen. Det kan finnes mange skjulte kostnader som dokumentavgift og lokal eiendomsskatt. Kommunale avgifter på mange prosent av eiendommens verdi på årsbasis, er heller ikke uvanlig. Før du kjøper må du skaffe deg oversikt over kostnadsbildet og ta dette med i regnestykket.

Hvis du er usikker på markedet der hvor du kjøper bolig, og om du er beskyttet av landets lover, så skaff deg en lokal advokat. Denne vil sjekke at du er kjent med vilkårene som gjelder for eiendommen, som at kontrakten dekker dine rettigheter, samt opplyser om korrekte og oversiktlige kostnader.

Så før du pakker ulltøflene og går til innkjøp av feriebolig i ditt drømmeland, skaff deg oversikt, deretter kjøp og nyt ferien!

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Ranaposten Ranaposten