Storeslem for Norge under oste-VM: 74 oster fra Norge fikk medalje!

ost

Over 40 % av de norske ostene som deltok i årets oste-VM fikk medalje. Norge stilte med 175 oster, og 74 av disse fikk medalje. 8 norske oster fikk utmerkelsen «Super Gold», hvorav 2 gikk helt til topps og tok gull og sølv i oste-VM. I tillegg fikk norske oster 14 gullmedalje, 19 sølvmedalje og 33 bronsemedalje i oste-VM, viser en samlet oversikt.

– Dette viser at Norge er i ferd med å bli en respektert matnasjon, ikke bare høyt oppe i kokke-VM, men også i verdenseliten på ost. Dette må være svært inspirerende for folk som jobber med mat i Norge. Og jeg tror ikke det stopper her. Det blir spennende å følge utviklingen i årene som kommer, sier landbruks- og matminister Bård Hoksrud.

Testet av eksperter
Oster fra 6 kontinenter ble satt ut på ulike bord. Dommerne arbeidet i team, hvor hvert team bestod av tre dommere. Hvert dommerteam valgte ut oster på hvert av bordene som var verdig gull, sølv og bronse medalje. Hvert av teamene nominerte deretter en eksepsjonell ost som «Super Gold» fra deres bord. Disse «Super Gold» ostene ble så vurdert for andre gang av «the Super Jury», som bestod av 16 internasjonale eksperter.

Dommerne valgte en ost hver som «champion» i finale runden. «The Super Jury» debatterte deretter de 16 ostene før de valgte vinneren av oste-VM.

Norge har ikke tidligere tatt så mange medaljer i oste-VM. På de ulike ostebordene fikk disse norske ostene gull, sølv og bronse i oste-VM 2018.

Hele åtte norske oster gikk også seirende ut på sitt bord med utmerkelsen «Super Gold», som gis til den osten som «vinner bordet». Disse norske ostene fikk «Super Gold» i oste-VM 2018.

I tillegg til de gode norske resultatene, ble også selve arrangementet en stor suksess. Flere av tilbakemeldinger fra både deltagere, dommere og publikum viser at arrangementet ble «særs godt gjennomført» og at «listen nå er lagt høyt for kommende arrangementer».

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.