EM-bronse til Ann Cathrin Lübbe i paradressur

Norges Rytterforbund

Den europeiske eliten innen paradressur er samlet til europeisk mesterskap i Tyskland, der Ann Cathrin Lübbe har tatt medalje på første forsøk. – Dette er jeg skikkelig fornøyd med, sier en strålende glad bronsevinner.

Med denne medaljen følger Hamar-rytteren fra Atlungstad Rideklubb opp sin bronsemedalje fra Paralympics i 2021 og viser at hun er godt i gang med forberedelsene til Paris 2024.

Hun red et sikkert og godt program med sin hest La Costa Majlund i hennes klasse som er grad II, og hun ble belønnet med 72,725 % for innsatsen.

-Dette var veldig gøy, jeg er veldig fornøyd med ridningen – og det er så gøy å ta medalje, stråler Ann Cathrin om kapp med solen i Riesenbeck. – Jeg rir i en ny grad nå, og jeg synes bare alt er skikkelig morsomt. Jeg bare gleder meg hele tiden til å ri!

Gullet gikk til tyske Heidemarie Dresing mens sølvet gikk til Storbritannia ved Georgia Wilson.

Onsdag skal resten av det norske laget i paradressur i ilden, til start kommer Hege Størseth (Orkdal Rideklubb) og Anita Hennie Johnsen (Bruråk Hestesportsklubb)  i grad IV og Christina Marcussen (Soma Ryttersportsklubb) i grad V.

Etter at de individuelle klassene er avsluttet onsdag, følger det nye medaljemuligheter i form av lagkonkurranse som avsluttes fredag samt i freestyle-finale lørdag.