Høysesong for tvangsekteskap

kvinne islam

Det nærmer seg slutten på skolen snart for flere unge og sommerferien nærmer seg, flere unge gleder seg til dette. Men desverre er det ikke slik for alle unge, og iallefall ikke for de med innvandrerbakgrunn.

Det er mange som gruer seg fordi at de frykter tvangsekteskap eller arrangert ekteskap. Foreldrene har kanskje allerede luftet det for sine unge at de skal giftes bort, og til Og med sagt at det er til deres beste.

Det er nå det er høysesong for tvangsekteskap og arrangert ekteskap.

Dette er ikke bare familier med bakgrunn fra Midtøsten, men også fra Asia, deler av Afrika og noen land i Europa som Balkan.

Hjelpeapparatet er kjent med denne problemstillingen og er klare for å ta imot å hjelpe. Flere unge blir æreskultur flyktninger i Norge, de flykter fra tvangsekteskap og æreskulturen.

Det er forskjellige historier, alt fra små æresrelterte utfordringer til trusler om æresdrap. Noen kan ha kontakt med sin familie selv om de trosser og sier nei til arrangert /tvangsekteskap, mens andre må leve under koder og på hemmelig adresse og til ogmed. med politibeskyttelse.

Det verste er vel frykten for æresdrap.

Det er helt utrolig at vi i Norge finner oss i å akseptere at foreldrene truer sine egne barn, og at vi ikke har strengere straffer for foreldre som utsetter sine barn for dette.

Min mening er at de burde miste omsorg for barna sine tidligere før barna blir så store at de må flykte fra æreskulturen, tvangsekteskap eller arrangert ekteskap.

Manglende integrering og assimilering hos foreldre som utfører sosial kontroll er noe som gjentar seg. Barna må lide for dette og det ser vi nå som det er høysesong og unge frykter tvangsekteskap og arrangert ekteskap.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Abida Akhtar Nilsen

Norsk-pakistansk forfatter og frihetsforkjemper. Nominert til Plan Norge Jenteprisen 2017. Styremedlem Senter for sekulær integrering.