Nekter forlag å presentere bok om befolkningsutskiftning

bokbutikk

Mandag 23. januar arrangerer Legatum Publishing bokbad for «Old Europe Stop the Great Replacement», av forfatter og kunstner Rikard Högberg. Initielt var planen å gjennomføre dette på Litteraturhuset i Oslo, men der ble forlaget avvist.

I en e-post til Tore Rasmussen, brukte administrasjonssjef i Litteraturhuset, Tone Jørpeland Lunde, en sterkt politisert og misvisende definisjon av begrepet “The Great Replacement” som begrunnelse for avslaget.

– Litteraturhuset brukte 8 dager på å besvare vår henvendelse om å få leie lokalet. Jeg oppfatter det som at de bruke denne tiden til å lete etter en unnskyldning for å avvise oss. At å presentere en bok som tar for seg beviselige endringer av den demografiske sammensetningen i Vesten skulle være hatefullt, er absurd. FN bruker jo selv begrepet “replacement migration” om det som skjer nå. Det er også skadelig for demokratiet og ytringsfriheten at Litteraturhuset bedriver denne type redaksjonell kontroll av hvilke bøker man får lov å presentere og diskutere i deres lokaler, sier forelegger Tore Rasmussen.

Tore Rasmussen forsikrer at arrangementet vil bli gjennomført som planlagt, men nå i større format:

– Vi har signert leieavtale for et dobbelt så stort lokale, og utvider samtalen med Högberg til også å inkludere en presentasjon av kunsten hans — samt mulighet for sosialt samvær og servering etter selve bokbadet, sier Rasmussen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.