Historisk rekord for TV 2 Nyhetskanalen

tv2

På det meste fulgte 436.000 seere sendingen fra det kongelige bryllupet i Storbritannia på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen lørdag. For TV 2 Nyhetskanalen ble det historisk rekord, med en dagsandel på hele 13,7 prosent. Forrige uke var også den sterkeste for TV 2 Nyhetskanalen noensinne.

Den forrige rekorden hadde TV 2 Nyhetskanalen i 2010 i forbindelse med redningsaksjonen etter gruveulykken i Chile. Da fikk kanalen en andel på 9,8 prosent blant alle seerne.

Lørdag hadde TV 2 Nyhetskanalen syv og en halv times direktesending fra det britiske prinsebryllupet mellom prins Harry og Meghan Markle, mens to og en halv time var samsending med hovedkanalen TV 2.

Samlet fulgte 372.000 seere hovedsendingen fra 12.30 – 14.00, mens 436.000 seere fulgte sendingen på det meste (kl. 13.02).

– Vi er selvsagt veldig glade for at så mange i Norge har fulgt sendingene våre. Vi har planlagt denne dagen i lang tid, og gjort vårt aller beste. Jeg håper og tror seerne er fornøyd med dekningen vår. Så er det er ikke overraskende at flere velger TV 2 nå når NRK-journalistene er i streik. NRK sendte bryllupet uten kommentarer, så en del av bildet er åpenbart at seerne likte den redaksjonelle satsingen vår, kommenterer nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

TV 2 Nyhetskanalen fikk dermed en andel på 11,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20-49 år og 13,7 prosent blant alle tv-seerne. Dermed var TV 2 Nyhetskanalen nesten like stor som NRK1 på lørdag, mens TV 2 var landets største tv-kanal med en andel på 26,2 prosent.

I snitt så hver seer 82 minutter på TV 2 Nyhetskanalen lørdag – det er også tidenes rekord for kanalen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.