FREYRs konserndirektør oppfordrer kvalifiserte til å søke på Norges første batterifagskole

freyr

– Battericelleproduksjon i Norge er pionerarbeid og norsk batterifagskole vil være et viktig tilskudd for den langsiktige utviklingen av norsk batteriindustri, uttaler konserndirektør for drift i FREYR Battery, Tove Nilsen Ljungquist.

Nylig ble det klart at midler er tildelt oppstart av en norsk pilot for høyere fagskoleutdanning for batteriproduksjon. Batterifagskolen vil være en modulbasert hybrid av nettstudier og samlinger.

Nå oppfordrer konserndirektøren folk til å søke på den nye utdanningen:

– FREYR vil trenge mange ansatte og vi gleder oss til å se batterifagskolen utdanne kompetente og flinke medarbeidere til våre fabrikker i Mo i Rana. Jeg oppfordrer kvalifiserte til å søke på batterifagskolen. For de yngre som skal søke videregående utdanning til våren, vil jeg oppfordre til å søke elektro og datateknologi, automatisering, industriteknologi og industrifag, da dette gir et godt grunnlag for videre batterispesialisering. For bachelor- og mastergradsstudier vil blant annet fagene materialteknologi, kjemi, automasjon, kybernetikk, digital teknologi, energi og miljø være svært relevante for batteriindustrien, avslutter konserndirektør i FREYR, Tove Nilsen Ljungquist.

Batterifagskolen bygges på den allerede operative industrifagskolen. Fagskolen i Viken har sammen med fagskolene i Nordland, Innlandet og Hordaland utviklet relevant fagspesialisering for batteriindustrien i Norge for de som har fagbrev og gjerne erfaring fra relevante industri, eksempelvis prosessindustrien. 

Fra høsten 2022 kan altså studenter gå batterifagskolen som inneholder modulene: industriell intelligens, logistikk og sporbarhet i produksjonen, batteriindustri og bærekraft, SMART vedlikehold, elektrokjemi og materialteknikk for batterier, fleksibelt og digitalisert batteriproduksjon.

-Vi har aktivt bidratt i BATKomp, hvor FREYR og flere andre norske bedrifter, fagskolene, NHO, LO og Nordland fylkeskommune har samarbeidet for at denne piloten skulle bli mulig, forteller leder for HR i FREYRs driftsorganisasjon, Lars Kvadsheim. Batterifagskolen er designet for batteriindustrien og vil treffe våre behov. 

FREYR Battery er nå i gang med byggingen av sin kundekvalifiseringsfabrikk, som blir den første av de planlagte batterifabrikkene i Mo i Rana og celleproduksjon fra denne er satt til andre halvår 2022. Deretter er det planlagt bygging av gigafabrikker for batteriproduksjon, hvor den første er planlagt satt i drift fra 2023.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.