Beatles hele døgnet på ny radiokanal

radio vinyl

Fra 11. februar sender Radio Vinyl – Bare Beatles den fantastiske musikken og de fascinerende historiene om tidenes største band. 

– The Beatles fortsetter å fenge oss fordi de er alle tings målestokk, sier Yan Friis. Han er en av stemmene som blir å høre mellom perlene fra bandets rikholdige katalog når radiokanalen lanseres som en søsterkanal til Radio Vinyl.

– De var utrolig allsidige, innovative, og helt formidable som komponister og utøvere. The Beatles taler til alle, unge som gamle. De kunne vise deg veien til evigheten og svaret på livsgåtene i løpet av tre minutter. Dagens artister bruker en evighet på ikke å si noen ting.

Yan Friis omtales ofte som en av våre største Beatles-kjennere, og har rykte på seg for å sitte på mer Beatles-kunnskap enn bandet selv. Nå gir han klar beskjed til de som måtte lure på om det er behov for en egen radiokanal tilegnet bandet.

– Det må de bare slutte med. Spørsmålet er heller «hvorfor i all verdens rike er ikke denne kanalen kommet før?». Beatles er unike, Beatles er tidløse, og Beatles er antagelig de eneste som faktisk kan kjøre døgnet rundt, til evig tid, uten at man blir lei.

Hans første møte med musikken deres var hjemme hos en klassekamerat i september 1963, der de fikk høre «She Loves You» og «Twist and Shout» mellom de mange Cliff Richard-platene kameratens storesøster hadde i samlingen.

– Beatles vant. Og da jeg i november samme år opplevde at moren min med et rasende brøl trykket på av-knappen da de fremførte «Twist and Shout» på svensk TV, var jeg fullstendig solgt. Et orkester som klarer å erte på seg en mor på så brutalt vis måtte det være noe spesielt med, sier Friis, som senere har opparbeidet en imponerende samling.

– I dag har jeg alle platene deres i originalutgaver. Alle signaturene. Flere komplette serier med tyggegummikort fra 1964. Og jeg har møtt både Paul og John, og sett George og Ringo. Ikke dårlig.

– Radio Vinyl – Bare Beatles er en helt naturlig forlengelse av Radio Vinyl-formatet, sier programdirektør i Bauer Media, Kristoffer Vangen.

– Sekstitallet er kjernen i Radio Vinyl-musikken, og ved å hylle The Beatles på denne måten hyller vi på mange måter det som kjennetegner sekstitallets popmusikk. Samtidig feirer vi musikk som har inspirert senere pop-ikoner og påvirket en hel ungdomsgenerasjons smak innen kultur, moter, holdninger og hårfrisyrer.

Radio Vinyl – Bare Beatles hører du fra 11. februar via RadioPlay-appen og på www.radiovinyl.no.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Ranaposten.no publiserer aktuelle saker og nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.